fbpx

Ugens Upcoming: Tommy Down

Foto: PR

Harker Moon-frontmanden Tommy Down byder med sit soloprojekt på frisk og tempofyldt soulfunk og yderst catchy melodier. I dag har vi glæden af at præsentere den britiske singer-songwriter som denne Ugens Upcoming, og lige herunder kan du lære ham bedre at kende.
Britiske Tommy Down er oprindeligt den skarpsindige sangskriver og frontmand i bandet Harker Moon, som han startede op i 2015 sammen med skolekammeraterne Hal Briggs, Ben Phillips og Elliot Lindsay. Her kreerer de tilsammen et livligt mix af rock, soca, funk og roots med masser af feel good-vibes. Men det er faktisk lige siden 14-års alderen, at Down har skrevet og indspillet musik, og da han forlod universitetet for halvandet år siden, gik han all in på musikfronten.
I løbet af tiden siden universitetet, har Tommy Down allerede fået en hel del ordroser og masser af praktisk erfaring – blandt andet i forbindelse med at vinde prisen for “Best Original Composition” ved UK Open Mic Competition.
Den talentfulde singer-songwriters brede viden om musikalske stilarter og evne til at skabe innovative stilmix, gør ham absolut til et virkelig interessant navn blandt nutidens upcoming-artister, som man i den grad bør holde øje med. Både som bandleder og som soloartist brillerer den unge musiker, men det er især med soloprojektet, at Down lader sit store, musikalske talent skinne igennem.
Vi har stillet den spirrende musiker en række spørgsmål, som du herunder kan læse svarene på, mens du lytter til hans lækre, dansable heavyfunk-inspirerede track, “Superficial”.

Hvem er Tommy Down?

Jeg er singer-songwriter og frontmand i bandet Harker Moon, som også har et soloprojekt.
Hvordan vil du beskrive din lyd?
Nummeret jeg lige har udgivet er et lyrisk heavyfunk-inspireret nummer, men jeg vil ikke sige, at jeg er bundet til én genre. Soulblues ville dog ikke være en helt forkert måde at beskrive resten af min musik på.

Hvordan begyndte du at skrive musik?

Jeg begyndte at indspille musik i en alder af 14 på et rigtig billigt lydkort jeg fik i julegave. Det var fedt at have noget ordentligt at indspille mine idéer med, og samtidig kunne filtrere de dårlige ideer fra i en tidlig alder. Jeg tilsluttede min elektriske guitar, spillede ekstremt meget ude af takt og tilføjede beats til det ændrede tempo, jeg spillede min musik til. Det var før jeg joinede et band og indså, at stort set al musik i dag er kvantiseret.

Kan du fortælle os lidt om, hvordan din skriveproces er?

Det er forskelligt hver gang faktisk, der er ikke en reel formel. Men det meste af tiden finder jeg akkorder, jeg kan li’, og begynder at synge hvad end der falder mig ind henover dem, og så optager jeg det. Jeg føler, at fornemmelsen af sangen ofte kommer fra melodien, man spiller. Jeg lytter tilbage på de tilfældige ord, jeg har sunget, og vælger nogle sangtekster ud fra rodet, som jeg kan li’.
Herefter sætter jeg mig som regel ned og skriver nogle sangtekster, som følger det generelle tema. Der har dog været nogle numre, som bevarer de første lyrics, jeg synger. Min ven fortalte mig, at David Bowie angiveligt sagde, at de første lyrics, der kommer til én, som regel er de bedste. Hvem ved om han gjorde det, dog.

Hvilke artister har haft størst indflydelse på din lyd?

Bill Withers, Marvin Gaye, Michael Jackson fra den ældre generation, og så har jeg altid været vild med hvordan Alex Turner skriver sangtekster for Arctic Monkeys.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Jeg har lyttet til HONNE, Daniel Ceasar, Amy Winehouse og “Try a little Tenderness” af Otis Redding en hel del af en eller anden årsag.

Hvad laver du lige nu på musik/karriere-fronten?

Jeg skriver og fornyer nogle sange med mit band, Harker Moon, som jeg ser frem til at indspille til maj.

Hvad er drømmen?

At kunne leve komfortabelt gennem en musikalsk karriere.

Indspilning, øvelokalet, live – hvad foretrækker du?

Jeg elsker at skrive, men at optræde live overgår helt klart alt; der er intet helt som dét for mig.

Hvis du kun kunne vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken ville det så være?

Det ville være det nummer, jeg laver med mit band, Harker Moon, der hedder “Mamma Says”, da det sætter gang i et positivt budskab. Det prøver at opfordre folk til at behandle den, man elsker, rigtigt og kærligt.

Hvis du ikke lavede musik, hvad ville så være din “ting”?

Jeg har altid været fascineret af den kreative side af reklamebranchen/videoproduktion og redaktion.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com