fbpx

When Saints Go Machine er tilbage med ny single og EP-annoncering

Foto: Kristian Emdal

I dag er der endelig ny lyd fra When Saints Go Machine, der udgiver singlen “ZeroFrame” forud for deres kommende EP, It’s A Mad Love.

Sidst vi hørte fra When Saints Go Machine var tilbage i 2013, hvor de udgav det anmelderroste album Infinity Pool. Men nu melder den Københavnbaserede kvartet sig på banen igen efter cirka fem års musikalsk stilhed. Det gør de med den spritnye single “ZeroFrame”, der er første singleforløber forud for EP’en It’s A Mad Love, der rammer samtlige gader og stræder den 4. maj – og det har vi temmelig svært ved at få armene ned over.

The Line of Best Fit var allerede tidligere i morges ude med nyheden om “ZeroFrame” og annonceringen af den nye EP, og det vidner blot om, at det altså også spreder glæde udenfor de danske landegrænser at de fire gutter nu er ude med ny lyd.

På den kommende It’s A Mad Love-EP har WSGM-medlemmerne, Nikolaj Manuel Vonsild, Jonas Kenton, Simon Muschinsky og Silas Moldenhawer udfordret og udvidet deres elektroniske univers, hvor forskellige genrer afprøves, blandes, bøjes, bindes og vrides på kryds og tværs. Om den kommende EP fortæller Vonsild:

“‘It’s A Mad Love’ er lydmæssigt mere fri af form end tidligere udgivelser. Teksturen og gentagelserne spiller en vigtigere rolle end den klassiske opbygning. Det er om noget en atmosfærisk udgivelse hvor progressioner er bestemt af naturlighed både hvad angår lyd og lyrik.”

“Det er et mål at nå til et punkt hvor intet er optimeret I forhold til at gøre det nemmere tilgængeligt ud fra andre parametre end at vi alle deler samme følelsesspektrum, så måske vil det også ramme andre end os selv.”

På “ZeroFrame” udforskes nye afkroge af kvartettens karakteristiske og gådefulde udtryk. Vonsilds særegne vokal slippes fri i i et svimlende elektronisk univers, der arbejder sig hen i mod et storslået klimaks, hvor voluminøse synth-flader kolliderer med hinanden. Et nummer, der absolut tager sig godt ud, og vi kan næsten ikke vente med at høre hvad vi mere har i vente på den kommende EP.

Den femårige pause i When Saints Go Machine-lejren har været et tiltrængt pusterum, som både har givet plads til fordybelse og til at udforske egne projekter. Her har Jonas Kenton og Silas Moldenhawer sammen produceret musik under navnet Kenton Slash Demon, mens Nikolaj Manuel Vonsild eksempelvis har brugt kræfter på duoen Cancer og KhalilH2OP, og Simon Muschinsky i League Of Extraordinary Gentlemen. Samtidig har pausen været skelsættende for tilblivelsen af den kommende EP. Som Vonsild fortæller:

“Vi havde brug for at mærke, at der var et liv uden for bandet. Musikalsk havde vi brug for at søge egne projekter og det daglige liv havde brug for mere input og mindre output”  

Den 20. april spiller When Saints Go Machine en fuldstændig udsolgt koncert på Hotel Cecil. Og så er det desuden også blevet offentliggjort, at kvartetten skal optræde ved dette års SPOT Festival og Heartland Festival. Der er altså allerede en lille håndfuld liveoptrædender at se frem til henover foråret.

Du kan tjekke det nye “ZeroFrame”-udspil ud lige her:

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com