fbpx

12 anbefalinger til konferenceprogrammet på The Great Escape 2018

Foto: Willard Ahdritz, Kobalt//PR

Står du over for en tur til Brighton og den store festival The Great Escape i denne uge, så tipper vi her 12 arrangementer under musikkonferencen, du ikke må misse, hvis du er lige så interesseret i industrien, som vi er. God fornøjelse!

Bedst som SPOT Festival herhjemme er overstået, melder endnu en musikbranche- og showcase festival sig på banen, og det er en af de helt store. Udover at The Great Escape præsenterer mere end 450 artister på blot tre dage, er det også en af de største mødesteder for den internationale musikbranche, og når man lader blikket flakke ned over listen over delegerede, er det svært af få pusten.

Ligesom det praktisk talt er umuligt at nå at se samtlige 400-og-noget artister, skal der godt nok også løbes stærk for at opfange alle konferencetilbud, så vi har skåret programmet ind til 12 oplæg, du ikke må gå glip af som dansk delegeret på The Great Escape.

Som noget nyt starter konferencen i år allerede nu, onsdag, med et særligt fokus på Music Education i England, blandt andet baseret på et omfattende research arbejde foretaget af CMU Insights, Urban Development og BIMM med titlen ‘Redefining Music Education’. Er du allerede i Brighton, er det helt sikkert et spændende sted at befinde sig. Her kommer imidlertid anbefalinger fra torsdag, fredag og lørdag, hvor der er temaer som det kinesiske marked, AI og DIY på programmet.

AI: Where Next For Music & Tech?

Hvornår: Torsdag kl. 10.30 – 11.20
Hvor: Dukes Screen 1
Relaterede oplæg: ‘AI: What is AI?’, ‘AI: Monitoring Music’, ‘AI: Machines That Make Music’, ‘AI: Automated Messaging’, ‘AI: Maximising Data

Hvis du var tidligt oppe fredag morgen på SPOT Festival i år, havde du måske glæden af det spændende oplæg med The Orchard- grundlæggeren Scott Cohen, der beroligede dig om, at musikindustrien ikke er ved at falde sønder og sammen, som mange ellers går rundt og siger. Han pegede blandt andet på den teknologiske udvikling som en af branchen store helte, trods manges længselsfulde søgen tilbage til “the good old days” (som måske aldrig eksisterede?). Anyways, om du vil acceptere det eller ej, så er teknologisk udvikling kommet for at blive, og i dette oplæg kan du blive klogere på, hvad det vil betyde i fremtiden. AI, VR, AR, blockchain – det hele er på programmet i dette panel bestående af Andrew Parsons (Ticketmaster, UK), Dan Fowler (JAAK), Imogen Heap (Mycelia), Manan Vohra (7digital), Sammy Andrews (Deviate) og Stef Pascual (Crown Talent).

How to be Truly Independent in 2018 – supported by Absolute Label Services

Hvornår: Torsdag kl. 12.00 – 13.30
Hvor: AIM HOUSE (Queens Hotel Bar)
Relaterede oplæg: ‘The Evolution of Independence – supported by Merlin’, ‘Keychange presents Opportunities In Independence – What does the independent market offer women?’

Det teknologiske fremskridt har også gjort det nemmere end nogensinde før at indspille og udgive musik på egen hånd. En langsigtet deal med et pladeselskab betyder ikke nødvendigvis alt eller intet for en artist mere, og det er der mange, der udnytter (især med udsigten til én part mindre at give en bid af pengekagen til). Men hvornår er man i virkeligheden uafhængig? Sådan, du ved… helt uafhængig? Det vil panelet her diskutere. Mød: Tom Pakinkis (Communications & Editorial Consultant), Kate Hendry (Absolute Label Services), Dianne Bonney (Absolute Label Services), Will Spencer (Music Glue), Niko Michault (P.U.S.H. music Management)

Rewiring Music: New Models for a Fairer Future – supported by Resonate

Hvornår: Torsdag kl. 14.00 – 15.30
Hvor: AIM HOUSE (Queens Hotel Bar)

Udover at Imogen Heap laver skøn, skøn vellyd til dine ører, står den britiske kunstner også bag kollektivet Mycelia, som kæmper for en mere fair branche. Det er præcis ‘fairness’, der er på programmet, når hun og Matt Black, Co-founder af Ninja Tune og medlem af Coldcut, diskuterer musikindustriens fremtid og (endnu engang) teknologiens indflydelse på denne. Det helt store fokus er, hvilken rolle musikken spiller i spørgsmål om social og kulturel forandring i samfundet, og hvordan statslige indgreb er vigtige for en bæredygtig industri. Udover Imogen Heap og Matt Black, består panelet af Terry Tyldesley fra Resonate, som står bag oplægget.

Market Focus: An Introduction to the Chinese Music Market

Hvornår: Torsdag kl. 15.00 – 16.00
Hvor: AIM HOUSE (Queens Hotel Tower 2)
Relaterede oplæg: ‘Advanced Market Focus: Music in China, A Celebrity Driven Market’, ‘CHINA: Recorded Music In China’, ‘CHINA: Music Rights In China’, ‘CHINA: Streaming In China’, ‘CHINA: Reaching An Audience’, ‘CHINA: An Artist Perspective’, ‘CHINA: Going Live In China’.

Behøver vi næsten at forklare, hvorfor det kan være en god idé at have styr på markedet i det største land på det største marked? På baggrund af en indførelse i det kinesiske marked, er der Q&A workshop med muligheden for at stille alle de spørgsmål, du end måtte have om at gøre musikalsk entre i Kina. Til at guide dig igennem alt det, står selskabet Kanjian, en global musik enterprise, som arbejder med at forbinde artister, brands og fans med det asiatiske marked. CHINA Convention fylder en stor del af konferenceprogrammet i år og ovenfor kan du se titlerne på de andre oplæg, du måske gør klogt i også at tjekke ud, hvis Kina er next up for din artist.

Willard Ahdritz: In conversation

Hvornår: Torsdag kl. 16.15 – 17.00
Hvor: Dukes Screen 1

Willard Ahdritz er intet mindre end grundlæger af og CEO hos den store spiller på markedet Kobalt Music. Kobalt kunne i marts i år annoncere planerne om blandt andet at investere 150 millioner dollar i artister og indie labels, ansætte 100 nye i selskabet, og kombinere al recording under navnet AWAL, som vil være massivt til stede på The Great Escape i år. Willard vil i samtalen her fortælle mere om Kobalts indflydelse på management og musikrettigheder og ikke mindst den nye tilgang til recording-industrien, de med AWAL har lanceret. Derudover vil der også være tid til lidt insider tips til artister og sangskrivere, som vil vide mere om deres musikrettigheder fra en af branchens helt store kanoner.

BBC Music presents Abbie Mcarthy In Conversation with Richard Russel of XL Recordings

Hvornår: Torsdag kl. 17.30-18.30
Hvor: The Old Courtroom

Hvis du endnu ikke har lyttet til Richard Russels musikalske projekt, Everything Is Recorded by Richard Russel, så er det et godt bud på, hvad du skal lytte til i flyveren på vej til The Great Escape. Når du så har forkælet dig selv med dét, er du måske endnu mere hyped over at kunne opleve ham ‘live in conversation’, når du ankommer. XL Recordings huser nogle af de allerstørste artister og har bevist, hvor stort et indie label kan vokse sig. BBC Radio 1’s Abbie Mcarthy vil her tale med Russel om XL-arbejdet siden selskabets grundlæggelse i 1989.

Music Week presents Premium Produce – In conversation with super producer Fraser T Smith

Hvornår: Fredag kl. 10.30 – 11.30
Hvor: The Old Courtroom

Seks single-topplaceringer i UK, 16 album-topplaceringer i UK og US, producer, sangskriver og musikalsk geni, er hvordan The Great Escape beskriver Fraser T Smith, som blandt andet havde fingrene begravet i Adele’s album 21 og lige nu hitter med Stormzy’s uhyre populære grime-debut. Hvis du vil blive klogere på, hvordan en stjerneproducer som Smith tænker, er en live-samtale med ham nok det bedste sted at starte. Music Week’s Be Homewood styrer ordet, så du må læne dig tilbage og suge til dig af de guldkorn, han (forhåbentligt) deler ud af.

Panel Discussion: Party with a purpose – How Shows are Making a Difference

Hvornår: Fredag kl. 13.00 – 14.00
Hvor: Dead Wax Social

For branchefolk fra Danmark – et land med så sindssygt meget live-aktivitet pr. indbygger – er det måske ret relevant at høre om, hvordan events ikke kun giver en god musikalsk oplevelse, men også er med til at ændre verden. Så enkelt er det. Panelet består af One Inch Badge, Kaiya Milan, WOMB, SnowBoxx og Southbank centre.

Awesome Merchandise – Thinking Outside The Badge

Hvornår: Fredag kl. 14.00 – 15.50
Hvor: AIM HOUSE (Queens Hotel Bar)

Herhjemme har vi blandt andet haft en enorm hype omkring pop up shops fra kunstnere som Justin Bieber og Kendrick Lamar, der med smarte samarbejder med blandt ande butikken STORM i København har vist, at det at købe merchandise ikke nødvendigvis er en eller andet kikset idé, man fik som teenager – titlen ‘thinking outside the badge’ beskriver det egentligt ret fint! Awesome Merchandise er en spiller på markedet, som i dette oplæg vil lære dig at tænke mere kreativt om merchandise. At skabe et community omkring sin artist er key i dagens musiklandskab, og det spiller merchandise så absolut en stor rolle i. Awesome Merchandise har været aktive i over 12 år og har leveret merchandise til både pladeselskaber, festivaler, upcoming-artister – blandt andet – så lige meget hvad, du repræsenterer på The Great Escape i år, er der nok noget for dig at blive klogere på.

BASCA presents How To Write Hits

Hvornår: Fredag kl. 16.00 – 17.00
Hvor: The Old Courtroom

Handler alt ikke om at skrive et hit for tiden? Det vil mange nok mene, og de fleste er nok også enige om, at det ikke er helt skidt dét med at ramme nummeret. Til gengæld er det i ‘the streaming age’ sværere end nogensinde før at bryde igennem den massive tilstrømning af musik fra nær og fjern. Om man er til hits eller ej, er det nok ret spændende at høre, hvordan en række markante sangskrivere har båret sig ad med at skrive ørehængere til artister som Kylie Minogue, Jake Bugg og Kelis. Det er The British Academy of Songwriters, Composers & Authors (BASCA), som står bag paneldebatten, der består af Iain Archer (James Bay, Liam Gallagher, Snow Patrol og Jake Bugg), Nerina Pallot (Kylie Minogue + flere x-factor-deltager), Victoria Horn (Demi Lovato, Kelis, Cher Lloyd, Rahn) og Tom Gray (Gomez).

TGE:DIY: Music Videos with VEVO

Hvornår: Lørdag kl. 15.00 – 16.00
Hvor: The Old Courtroom
Relaterede oplæg: ‘TGE:DIY: MistaJam & Live Nation Touring present The Exchange’, ‘TGE:DIY: The DIY Story Of Loud And Quiet – and why zines matter in 2018’, ‘TGE:DIY: Box Plus Presents’, ‘TGE:DIY: Sentric presents Nine Steps To Land A Sync deal – with music supervisor Q&A’, ‘TGE:DIY: AWAL Sessions’, ‘TGE:DIY: Generator and Brighter Sound present Stage Managed – The Future Of Gender Representation on Festival Lineups’

Selvom MTV ikke længere er ‘the place to go’ for musik(videoer), er Youtube stadig den største streaming service (desværre vil de fleste nok mene). Det er egentligt ikke rigtigt dét, det her panel skal handle om, men der er alligevel en kobling – for hvor finder man normalvist musikvideoer? På Youtube, og de kan altså rykke meget for en ny artist, vil panelet her tale om. En af de navne, der ofte dukker op, når man finder musikvideoer på Youtube, er Vevo, som står bag dette oplæg. Panelet vil diskutere musikvideoernes rolle anno 2018, og hvilken indflydelse, de har for upcoming-artister. Der tales do’s and don’ts, hvordan man som ny artist får sin video ud til flest mulige, og hvilket marketingredskab, en god musikvideo kan være i stræben efter at engagere med sin fanbase. Fra Vevo kommer Claudia de Wolff, der deltager sammen med Jess McCarten fra The Rattle og Yaw Owasu fra Nothin’ but the Music.

Help Musicians “The Healthy Musician Trivia & Prizes”

Hvornår: Lørdag kl. 13.30 – 15.30
Hvor: Brighton Dome Mezzaine

Har du set Netflix-dokumentaren om Avicii, som er optaget inden hans tragiske død, er du nok ikke et sekund i tvivl om, at det er fuldstændig berettiget at sætte fokus på musikeres ve og vel – især i forbindelse med det, for nogle, heftige turnéliv, som desværre også tog fatalt hårdt på den svenske verdensstjerne. I mindre tunge rammer inviterer Help Musicians UK, Storbritanniens ‘leading independent music charity’, til quiz, så du kan teste din viden om mentalt og fysisk helbred relateret til turnélivet. Arrangementet er åbent for alle delegerede, men lader til særligt at henvende sig til artister, som blot skal tilmelde sig for at deltage. Der er blandt andet adgang til The Great Escape 2019 på højkant i quizzen!

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com