fbpx

9 hurtige til… Middle Kids

Foto: Maclay Heriot

Debutalbummet, Lost Friends, fra Middle Kids er langt om længe landet, og der har været store forventninger i kølvandet på den succes, den australske trio har oplevet, siden især udgivelsen af deres selvbetitlede EP fra sidste år. Vi har langet ni hurtige spørgsmål efter de indierockende Sydney-folks.
Der kommer uhyggeligt meget god musik ud af Australien for tiden, og de singler, vi i løbet af det seneste år har kunnet høre fra Middle Kids, bestående af Hannah Joy, Harry Day og Tim Fitz, er absolut ingen undtagelse. Vi kastede for første gang kærlighed over trioen i vores guide til fem australske navne du skal kende tilbage i maj 2017, og siden da har vi blandt haft dansk videopremiere på leadsinglen “Mistake” i forbindelse med albumannonceringen, og added senere singler som “On My Knees” og senest “Bought It” til playlisten Ugens Uimodståelige på Spotify.
Er vi fans? Ja. Og det skyldes Hannahs stærke vokal og sangskrivning, trioens fortrinlige sammenspil, sindssygt catchy melodier (tjek for eksempel omkvædet på “Never Start” nedenfor), den fede energi og alt derimellem. Det er intet under, at pladeselskabet Lucky Number (bl.a. Hinds og Dream Wife, Sunflower Bean, Darwin Deez og Sleigh Bells) har taget gruppen under deres vinger og nu stolt kan præsentere Lost Friends.
I en tid hvor mennesker opdeles mere og mere vil vi være en del af den samtale, der forener mennesker omkring universelle idealer som håb og kærlighed, har Hannah Joy tidligere udtalt om albummet og fortsætter: Det er en af albummets røde tråde selvom tingene ser sorte ud, skal man tro på det gode – og på at vi kan hele. Vi ville lave smuk musik på trods af omstændighederne.
Vi er stolte over at kunne give dig muligheden for at lære Hannah, Tim og Harry en lille smule bedre at kende med ni hurtige spørgsmål. De kommer her:

Tre ord der beskriver vores musik er…

– EMOTIONELT, INTENST, SIMPELT

Vi begyndte at lave musik sammen fordi…

– Hannah skrev nogle virkelig cool sange, og fik mig (Tim) til at hjælpe med at indspille dem, og ting var frit og spændende. Harry var den bedste trommeslager, vi kendte, så vi spurgte, om han ville joine.

Vi får inspiration fra…

– Forhold, fester, bøger, 90’er TV shows, smerte og at køre.

Det fedeste sted, vi kan forestille os at give koncert er…

– Sydney Operahuset (fantastisk nok, får vi faktisk lov til at gøre det til vores Sydney album launch!)

Hvis vi ikke var musikere, ville vi…

Hannah: Hmm… hvem ved.
Harry: Kan godt lide at skrive, så måske være en form for skribent?
Tim: Arbejde på et hospital.

Vores yndlingsband for tiden er…

– DET HER ER EN SVÆR EN. Hmm.. skal det være nye bands? Hvad med… Hinds. Deres nye album er super, og deres energi er for fed.

Det vigtigste for os, når vi laver musik er…

– At folk kan connecte og få en følelsesmæssig oplevelse.

Når folk lytter til vores musik, skal de…

– Fylde lokalet med deres næreste venner og slukke for lyset.

Vores debutalbum er…

– Skrevet af Hannah, og primært indspillet hos os selv i Sydney. Det er bygget op af de sange, vi har spillet live de sidste par år, så der er en ret intens energi i det. Det er bestemt et, man skal lytte til fra start til slut, for rejsens skyld. Vi elsker de her sange.
Du kan selv lytte til Lost Friends (fra start til slut) via Spotify nedenfor eller via alle andre tjenester her.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com