fbpx

Christine and The Queens danser på himmelhøje storbykraner i ny musikvideo

Foto: Suffo Moncloa

I sidste uge udkom Christine and The Queens-nummeret “Girlfriend (feat Dâm-Funk). Nu følges singlen op med en højtragende musikvideo, der er stærkt inspireret af et berømt foto fra 1930.

Betegnelsen ‘fransk indiepop’ klinger i sig selv rigtig godt i øret. Men det gør den franske indiepop-darling Christine and The Queen og hendes sprøde musikalske univers i den grad også. I sidste uge var sangerinden endelig tilbage med singlen “Girlfriend (feat Dâm-Funk)”, efter at have holdt en mindre udgivelses-hiatus på to år ovenpå hendes anmelderroste og ikoniske albumdebut, Chaleur Humaine. “Girlfriend” er et ultrasmooth og funky indiepopnummer, der har stort sommerhitpotentiale med dansable beats, 80’er-inspirerede synthklange, flirtende guitarmelodier og Christines fængende vokal med et charmerende fransk twist.

Nu følges “Girlfriend”-nummeret op med en stilfuld musikvideo, der med farvetemaet og de fede dansekoreografier dels leder tankerne hen på de gode gamle Michael Jackson-musikvideoer, som eksempelvis “The Way You Make Me Feel” og i særdeleshed “Bad” fra de glade 80’ere, samt den berømte West Side Story-musical. Men videoen vækker også minder om noget andet. Christine har nemlig fundet inspiration i det gamle 1930’er-fotografi, “Lunch atop a Skyscraper” af Charles Ebbet, hvor 11 byggemænd holder frokostpause på en bærebjælke oppe i svimlende højder.

Derfor er det netop oppe i himmelhøje højder vi møder Christine i den nye musikvideo, hvor hun let, elegant og fuldstændig ubesværet springer rundt på kraner og bærebjælker, mens hun i ny og næ fyrer fede dansemoves af sammen med en gruppe unge mænd – hendes ‘gang’. Musikvideoen udfordrer desuden koncepter om maskulinitet og køn, da Christine ikke fremtræder som en blufærdig og yndig ballerina-karakter, som man finder i eksempelvis West Side Story, men i stedet som ‘gang’-lederen Chris af mere fysisk, sensuel og selvsikker karakter.

Det bliver spændende at høre, om der er mere på trapperne fra den franske sangerinde. Indtil da kan du i hvert fald tjekke den nye musikvideo ud, lige her:

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com