fbpx

FORPREMIERE: Mellemblond varmer op til albumudgivelse med “Vinterskæbner”

Foto: Petra Kleis

I morgen lander Mellemblonds fjerde og længeventede albumudspil, Guldlokzonen. I dag har vi glæden af at holde forpremiere på tredje albumteaser, den fortryllende single, “Vinterskæbner”.

Det er efterhånden noget tid siden der sidst har været nyt på hylden fra sangskrivergeniet Kristoffer Munck Mortensen og hans kompagnoner, som tilsammen udgør den Københavnbaserede rockgruppe, Mellemblond. Vi skal nemlig tilbage til 2015 og albummet Fra Et Sted, siden truppen sidst var på banen med et fuldlængdealbum. Men i løbet af 2018 er det så småt begyndt at syde og boble i maskineriet igen. Det har indtil videre resulteret i to nye singler, nemlig januar-nummeret “Elsk og bliv elsket” og april-udspillet “Oplyst af begær”. Sidstnævnte fik endda følgeskab af nyheden om en forestående albumudgivelse.

Som de fleste nok er bekendt med, flyver tiden forpustende hurtigt afsted, og nu er det allerede i morgen den nye albumudgivelse med titlen Guldlokzonen ser dagens lys. Men som en sidste lille teaser, inden kalenderen skriver den 4. maj, kan vi i dag afholde forpremiere på tredje singleforløber: “Vinterskæbner”.

På “Vinterskæbner” har Mortensens evne til at skabe et fortryllende, dansksproget tekstunivers endnu engang slået til. Her får han på legenede let og elegant vis de danske gloser til at lyde som en drøm, eksempelvis i de indledende linjer: “Solsorten kvidrer bag affaldscontainerne // Trodser og trøster vinterskæbnerne // Dugfrisk spindelvæv uden edderkop // Solen er for doven til rigtigt at stå op”. De finurlige tekster leveres af Mortensens sprøde vokal, og driver ubesværet afsted på et spændstigt og groovy beat, et simpelt og catchy basriff, fikse guitarmelodier, atmosfæriske synthstrejf og en bagvedlæggende orgelflade.

Af flere omgange har Mellemblond bevist, at de har en hel del at byde på. Med en række Steppeulvsnomineringer, og topplaceringer på diverse mediers årslister, står det nemlig klart, at gruppen er en stærk kandidat på den danske musikscene. Kristoffer Munck Mortensen er tillige af flere omgange blevet fremhævet som en af de bedste udøvende sangskrivere herhjemme, med et talent for at skrive særegen og nærværende lyrik. En evne, der, i forbindelse med tidligere udgivelser som Ude af mine hænder(2009), Lysvågen (2013) og Fra et sted (2015), har høstet store anmelderroser, og ført til en stor fanskare, heriblandt sangskriver-kollegaer som Steffen Brandt og Mikael Simpson, der begge har optrådt sammen med Mellemblond.

Med “Vinterskæbner”-singlen har Mellemblond på ny kreeret et flot og dynamisk nummer, der blot får os til at glæde os endnu mere til morgendagens Guldlokzone-udgivelse.

Du kan lytte til den nye single lige her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com