fbpx

In Lonely Majesty er tilbage med friske toner i form af singlen “Broken Mind”

Foto: Jannick Boerlum

Så er der nyt fra danske In Lonely Majesty, der har lavet en ny indiefolk-perle med et rocktwist i form af nummeret “Broken Mind”.

Skanderborgensiske In Lonely Majesty debuterede tilbage i 2016 med singlen “Sing in the Dark”, der kort herefter tiltrak sig udenlandsk opmærksomhed og blev hevet ind i en international Pepsi-reklame. Det førte til, at nummeret senere røg op på førstepladsen på iTunes i Egypten, og erobrede en plads på top 20 over de mest Shazzamed numre i Saudi Arabien. Nu har kvartetten, bestående af Lasse Helboe, Jeppe Vejs, Anders Rønne og Andreas Ohn, endnu engang været i studiet, og er i dag klar med nummeret, “Broken Mind”.

In Lonely Majesty har etableret et charmerende, friskt og livligt indiefolk-univers, der trækker tråde til bands som britiske Mumfords & Sons. Her eksisterer skønne banjomelodier og karakteristiske folktrommer side om side med indtagende korharmonier og en nærværende vokal.

På det nye udspil har gruppen sat fokus på det, de beskriver som “de usynlige sygdomme” og i særdeleshed sygdommen Hortons Hovedpine, også kendt som “Selvmordshovedpine”, som forsanger Lasse Helboe selv lider af. Hortons Hovedpine er en sjælden lidelse, der rammer 1 ud af 1000, og smerterne er eftersigende ligeså slemme som ved en fødsel. Om nummeret fortæller Helboe:

“Nummeret handler om de tanker, jeg har, når jeg bliver ramt af et anfald. Det handler om, at lade tankerne flyve og om at komme over det igen. Det er også derfor nummeret har en meget positiv vibe.“

Bandet pointerer selv, at det kan være svært at tale om de sygdomme, der ikke kan ses af alle. In Lonely Majesty håber dermed, at de med deres nye nummer kan være med til at åbne op for samtalen omkring disse sygdomme. Som Helboe uddyber:

“Der er mange mennesker, der i dag lider af “usynlige sygdomme” som stress og depression, som kan have svært ved at snakke om det. Vi håber, at nummeret kan hjælpe folk til åbne lidt mere op.”

Vi glæder os til at høre mere fra den forrygende folk-trup, som du i øvrigt kan opleve live, når de indtager scenen på Radar i Aarhus fredag den 25. maj.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com