fbpx

Mød Andreas Petersen, endnu en ildsjæl i den danske musikbranche

Foto: Andreas Petersen // Oliver Sichlau


Her er, hvad du skal vide om en af de mange seje mennesker, der gør et rigtig godt stykke arbejde bag musikscenen.

På Bands of Tomorrow sætter vi løbende fokus på nogle af de mange ildsjæle, der findes i den danske musikbranche, som hver dag yder en stor indsats i deres arbejde bag den musik, vi alle nyder så godt af.

Vi har talt med Andreas Petersen, som tidligere har gået på musikbrancheforløbet Innovative Music Management, og som i dag arbejder som manager for den danske rapper Pede B. Vi har spurgt ham, hvad hans arbejde går ud på, og hvordan hans vej ind i branchen har set ud.

Hvordan ser en normal arbejdsdag ud for dig på musikfronten?


“Udover alle de mails som skal sendes, varierer mit arbejde mellem planlægning, koordinering, koncerter, tour-management, musikvideoer samt daglig kontakt med vores samarbejdspartnere. Men lad mig tage udgangspunkt i en af de dage, som jeg mener er rigtig vigtige for mit arbejde som manager. Peter (Pede B) og jeg har næsten hver uge en dag eller to, hvor vi mødes ude i studiet i Nordhavn, eller hvor jeg tager med på en køretur til en af hans mange spillejobs (det gælder om at udnytte tiden bedst muligt). Her snakker vi om, hvordan det går med de forskellige projekter, vi har gang i, samt lægger en fælles plan og strategi for nye ideer, så vi er enige om, hvordan tingene skal være, før jeg som manager går videre med ideen.
Disse dage er virkelig noget, jeg kan anbefale andre at afsætte tid til. Det gør mange ting lettere, når man tager sig tid til at snakke om, hvordan forskellige projekter skal udføres, og ikke mindst hvad der skal ske, hvis eventuelle problemstillinger opstår. Det betyder, at Peter bedre kan fokusere på at skabe musik og spille jobs, og at jeg med en god mavefornemmelse kan svare på de fleste ting på hans vegne uden at tøve. Og så er min erfaring, at det er på disse dage, at vi har lettest ved at få planlagt møder med alle vores samarbejdspartnere, som også er vigtigt at huske at afsætte tid til.”

Hvad har du ort for at få en fod indenfor i branchen?


“Jeg har altid interesseret mig meget for musik, og jeg startede som lille med at spille violin og trommer. Det blev dog aldrig rigtigt til noget seriøst, så min vej hertil hvor jeg er nu startede ret tilfældigt; jeg så et opslag på Facebook og meldte mig som frivillig til Bas Under Buen på Frederiksberg. Her mødte jeg de sejeste mennesker, og blev efterfølgende spurgt om jeg ville med afsted på tour de følgende uger til Odense, Århus og Aalborg. Efter touren var slut blev jeg tilbudt et job som ”driver” til et arrangement i Aalborg, og på hjemturen brændte bussen sammen midt på motorvejen, eller der gik bogstavligt talt ild i højre forhjul. Det betød, at vi alle 9 personer i tour-bussen havde et par timer sammen en sen lørdag nat midt i ingenting. Med i bussen var Pede, og vi k snakket lidt sammen, og et par dage efter besluttede jeg mig for at høre, om han ikke kunne have brug for ”én som mig” i sit crew. Til mit held stod han og manglede hjælp til en fest for sine fans, hvor han ville fortælle dem som de første om udgivelsen af sin næste plade. Efterfølgende kom jeg med på hans 21 byers-tour som chauffør/tour-manager som afsluttedes på Arena-scenen på Roskilde.
Under touren var der en fra bandet som syntes, at jeg ville passe godt ind på det pladeselskab, hvor han selv var signet, og det endte med en ansættelse på pladeselskabet Back To Future Sounds, hvor jeg havde med alle artisternes udgivelser at gøre, bl.a. Ida Kudo og mono mono. Der var jeg i 1,5 år, indtil jeg besluttede mig for at skifte fokus fra flere artister, til kun at skulle have med en artist at gøre – det skete ret naturligt, da mit samarbejde med Pede udvidede sig. Tiden på pladeselskabet har givet mig en kæmpe indsigt i alle de processer, som sker rundt om en artist og dens udgivelser, hvilket er en rigtig stor fordel i mit nuværende arbejde.
Og nu er jeg her, har mit eget firma, manager for Pede B og uddannet skolelærer, hvilket jeg drager meget nytte af med alle de pædagogiske redskaber, jeg har lært derfra: Det kræver lidt at holde styr på 27 rappere og 40 af deres venner backstage, når backstage er fyldt med øl og sprut.

Nok om mig. Hele pointen er, at hvis du går med en drøm om et arbejde i musikbranchen, så meld dig som frivillig til et arrangement på et spillested, et event eller en festival. Her vil du helt sikket møde andre som dig selv, og nogle med erfaring som kan drive dig videre ud i den verden. Intet falder ned i skødet på dig så husk at spørge, så du lærer så meget som muligt og hurtigere kan udføre forskellige opgaver selvstændigt. Sørg for at prøve en masse forskellige funktioner i branchen, indtil du finder lige netop dét, du er rigtig god til og elsker at lave.
Hvis det er management, du vil kaste dig ud i, så se om du ikke kender nogen, som laver musik, er med i et band eller er solister i opstartsfasen; det kan være en kæmpe hjælp for dem at få en til at holde styr på nogle ting for dem, og så længe du bruger din sunde fornuft, og har dem og deres musik i fokus, så kan det nærmest kun gavne dem at få din hjælp.
For mig har det hele tiden handlet om at udvikle mig så meget, jeg kan, inden for faget. Derfor har jeg valgt at gribe de forskellige chancer, der opstod og ligesom lade snebolden rulle, for min erfaring er, at opgaver avler nye opgaver.”

Hvad er du mest stolt af at have være med til i løbet af din karriere indtil videre?


“Jeg har ikke en specifik oplevelse, som jeg er mest stolt af. For mig handler det om at få udført min opgave så godt og effektivt som muligt, og allerhelst er der ingen, der skal lægge mærke til mit arbejde, for hvis det sker, så betyder det oftest, at jeg har overset eller glemt noget. Så jeg er mest stolt, når jeg ser at de ideer og projekter, jeg har været med til at udføre, lykkes tilfredsstillende i praksis.

Jeg har helt bevidst valgt at arbejde i kulissen, fordi jeg ikke får et sus i maven af at stå på scenen, men derimod får det når jeg sørger for, at alt på scenen spiller max og at artisten, features og ikke mindst publikum har en kæmpe fest. Det gør også arbejdet med alle de mails, som skal sendes, lettere at få ordnet, når det ender ud med en masse fede musikoplevelser.”

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com