fbpx

Ny single fra festival-aktuelle Connie Constance

Foto: Filmawi Efrem

I dag har Connie Constance udgivet singlen “Yesterday”, som er lidt af en tilbagelænet solskinsperle på sådan en forårs(sommer)dag. Og den lander rimelig perfekt lige før hun skal optræde på et hav af festivaler i løbet af de næste par måneder.
Ved første lyt er “Yesterday” lige den afslappende indierock-single, du har brug for, når du her til eftermiddag skal nyde eftermiddagssolen. Lynhurtigt bliver man draget ind i det univers, Connie Constance etablerer med velorganiseret instrumentation fyldt med små finesser og en blidt klingende, lys
vokal. Sangen er meget enkel og let-tilgængelig med et behageligt lydbillede.
Men hvis man virkelig spidser ører og går lidt mere ned i detaljerne, vil man opdage, at nummeret er langt mere kompliceret i sin rytmiske konstruktion end hvad det først lader til. På grund af de skæve slag fra både bas og trommer bliver hele groovet lidt vanskeligt at placere og forstå – og det bliver heller ikke nemmere med Connie Constances konstante lifts i fraseringerne, som betyder, at man hele tiden mister grundfornemmelsen af pulsslag. Det virker dog legende let og ukompliceret for sangerinden, selvom hun intet rytmisk har at læne sig op ad. Det er i sig selv ret imponerende og giver bestemt nummeret en særlig karakter.
For Connie Constance står de næste par måneder på masser af koncerter, da hun skal gæste et hav af festivaler – primært i England, men også en enkelt i henholdsvis Wales, Frankrig og Portugal. I første omgang står den på The Great Escape i Brighton allerede denne fredag, og næste weekend er hendes kalender fyldt op med hele fire koncerter fra fredag til søndag. Hun skal nemlig spille i tre forskellige engelske byer i forbindelse med festivalen Dot To Dot, og så har hun også en enkelt optræden på BBC Radio 1’s Biggest Weekend-festival.
Noget tyder på, at hun er et stort talent og en star in the making, og det er også derfor, vi i starten af året satte hende på vores liste over internationale navne, man skal holde øje med i løbet af 2018.
Er du endnu ikke overbevist, kan du jo tjekke den nye single ud først:

Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com