fbpx

Rasmus Matthiesen har atter været i studiet og er nu klar med to nye singler

Foto: Frederik Borg

I dag er den danske folkrock-poet Rasmus Matthiesen ude med hele to nye singleudspil, “Hvad Elskende Kan Gøre Ved Hinanden” og “Som Sidste År”, der udviser musikerens alsidige talent for sangskrivning.

Henover sommeren har han ageret support for Peter Sommer, og til efteråret drager han på sin egen Danmarksturné i forlængelse af sin anden albumudgivelse. Men i dag er Rasmus Matthiesen klar med to nye singler, der skinner igennem med hver deres musikalske udtryk.

Oprindeligt er Rasmus Matthiesen fra Skanderborg. Her stiftede han bekendtskab med musikken, og blev kraftigt inspireret af den traditionsrige danske sangskrivning. Det har medført, at han har udviklet et helt særligt talent for at kreere skøn akustisk folkrock med nærværende, gennemtænkt lyrik, hvoraf numre som “Frie Valg” og “Som Kærester Gør”, har fået en hel del airplay på både P4 og P6.

På den seneste udgivelse, “Casablance Hotel”, gik Matthiesen ned af nye veje med sin musik, som fik en klang af tungtvejende americana. Denne stil har han forsøgt at køre videre på det ene af dagens nye numre, “Hvad Elskende Kan Gøre Ved Hinanden”, hvilket de gennemskærende guitarsoloer og det heftige og nærmest slæbende beat bevidner. Om nummeret fortæller musikeren:

“Det er en sang fra forholdet og livet midt i 20 ́erne. Temaerne er uden tvivl langt mere personlig end de har været tidligere i min sangskrivning, hvilket er en rød tråd i begge nye sange – men også generelt for alle sangene på mit kommende album. Jeg udstiller nogle af mine egne fejl og mangler og ønsker samtidig at behandle nogle af de formentlig generelle frustrationer fra forholdet, hverdagen og livet selv.”

Lyrikken har dermed også skiftet karakter på musikerens nye udspil. Det gør sig også gældende på “Som Sidste År”, hvor Matthiesen desuden, i modsætning til første nummer, har vendt blikket mod de tidligere udgivelser i forhold til lydbilledet. Her skiftes de rå guitarer ud med et mere lowkey udtryk, der komplimenteres af en flydende orgelflade. Om dette nummer fortæller han:

”Som Sidste År” er en sang til den sommer som blev forbi, før den rigtig begyndte. Men også en hyldest til gentagelsen. Vi har alle sammen nogle steder, vi godt kan lide at vende tilbage til. Om det så er den samme ø i Grækenland, eller den samme festival. Der er tale om en mere klassisk historiefortællende sangskrivning, med udgangspunkt i egne oplevelser. Om glæden ved at drikke fadøl af plastickrus sammen med vennerne, en lun sommeraften på en mark et sted i Danmark. Og ikke mindst glæden ved at vende tilbage og gøre det år efter år.”

Rasmus Matthiesens Danmarksturné tager ham forbi en række forskellige spillesteder i det ganske land, og de nøjagtige koncertdatoer kan du se herunder:

27/10: Atlas, Aarhus
08/11: Huset I Hasserisgade, Aalborg
09/11: Hotel Cecil, København
15/11: Dexter, Odense
16/11: Bygningen, Vejle

Du kan høre den ene single, “Hvad Elskende Kan Gøre Ved Hinanden” her:

… og den anden, “Som Sidste År”, her:

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com