fbpx

Sanglærken Coco O. udgiver sit første soloprojekt under titlen Dolceaqua

Foto: Katherine Mills Rymer

I næste uge indtager Coco O. scenen på Heartland Festival ved Egeskov Slot, og det varmer sangerinden op til i dag ved at udgive ikke bare én men hele to nye sange under den samlede titel, Dolceaqua.

Den fortryllende sanglærke Coco O. har jo egentlig været en del af musiklandskabet længe – både inden for Danmarks landegrænser, men også ude i den store verden. Hun begyndte sin karriere med bandet Boom Clap Bachelors, som også husede musikeren Robin Hannibal. I 2009 udmundede Coco O. og Hannibals musikalske samarbejde i soulduoen Quadron, der for alvor brød igennem med albummet Avalanche i 2013. Sidenhen har sangerinden ageret gæstevokal for andre musikere herhjemme, såsom August Rosenbaum og CTM, men hun har også teamet up med flere internationale stjerner – heriblandt Vulfpeck, Tyler, The Creator, The Internet og Jay-Z i forbindelse med hans soundtrack til hitfilmen The Great Gatsby. Men trods hendes store stemme og ligeså store potentiale, har der været temmelig stille på soloudgivelsesfronten.

Det laver sangerinden nu om på, for i dag er Coco O. nemlig ude med hendes første officielle udgivelse i form af hele to sange, som hun selv har indspillet og produceret. Der er tale om “Bled For You” og “A Minor Detail”, som sammen går under titlen Dolceaqua. På begge numre har sanglærken både hentet inspiration i et brasiliansk musikersamarbejde i efteråret og et hjerteskærende brud i vinters. Om tilblivelsen af de to nye numre fortæller Coco O.:

“Jeg har egentlig ikke følt jeg har holdt en pause som sådan, da enhver musiker nok må gå igennem en masse processer for at finde sig selv som sangskriver. Quadron skete på mange måder som et tilfælde, og derfor er tiden gået med at finde mig selv og min identitet i musikken. Det var vigtigt for mig at tage mig tiden til dette, og ikke stresse det igennem. Med mine nye sange valgte jeg at søge tilbage til min styrke – min stemme og en simpel tilgang til kompositionerne. Det føles som det rigtige og mest ærlige for mig.”

De to nye numre giver et indtryk af, at den talentfulde sangerinde og sangskriver har bevæget sig ud af nye veje. Begge numre er nemlig meget lowkey og noget mere stille end hvad man ellers tidligere har hørt fra Coco O. “Bled For You” står på den måde frem i sin smukke enkelhed med et underlag af drømmende akustisk guitar og melankolske strygere, og toppes med Cocos fantastiske og smørbløde stemme, dragende korklange og inderlige sangtekster om en tabt kærlighed. Nummeret blev til under en rejse til Brasilien i efteråret, hvor Coco O. slog sine musikalske pjalter sammen med lokale musikere, hvilket skulle vise sig at føre til det, der nu i dag er blevet sangerindens første og længeventede soloudspil.

“Bled For You” får følgeskab af nummeret “A Minor Detail”, der ligeledes emmer af nærværende guitarmelodier og Coco O.’s tryllebindende vokal. Dolceaqua-titlen på dobbeltsinglerne er inspireret af den lille italienske middelalderby med samme navn, hvor Coco O. mødte sin daværende kæreste, som hun brød med i vinters. Et brud, der ligeledes blev en inspirationskilde til dagens udspil, ligesom hun i bruddet også fandt en drivkraft til at finde sig selv i musikken, som har hjulpet hende med at give slip på hendes hjertekvaler.

Lige om lidt kan du opleve Coco O. live, når hun gæster Heartland Festival torsdag den 31. maj. Derudover giver hun yderligere to koncerter i 2018 – indtil videre i hvert fald – og de fulde oplysninger om hvor og hvornår, kan du se herunder:

31/05: Heartland Festival 2018
16/11: Musikhuset, Aarhus
17/11: DR Koncerthuset, København

“Bled For You” er desuden udkommet med en fin musikvideo, hvor Coco O. sidder i en solstribe i en vindueskarm og kigger længselsfuldt ud over et kønt, grønt landskab.

Tjek “Bled For You” ud her:

… og lyt til “A Minor Detail” her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com