fbpx

SAVEUS – SPOT Festival 2018

Foto: Marina Jensen
Venue: Musikhuset
Dato: Fredag den 11. maj 2018 kl. 23.00

SAVEUS var i mere end topform og lagde Musikhuset ned fuldstændig ubesværet, da de gav koncert fredag aften.

SAVEUS – SPOT Festival 2018
5 / 5 Reviewer
Rating5

Der var folkevandring mod Musikhuset og en sitrende fornemmelse af spændthed i luften fredag aften, da klokken nærmede sig de 23.00. Indendøre blev man mødt af meterlange køer, både ovenpå og nedenunder, og folk stod utålmodigt og ventede på, at dørene til Store Sal ville blive lukket op. Og så skete det pludselig: Dørene blev åbnet, og der opstod en følelse af paniktilstand blandt publikum, som alle straks løb mod de forskellige indgange. Intet kunne spærre vejen for dem, selv ikke skraldespandende rundt omkring, der blev slået omkuld helt ufortrødent.
Intet mindre end 1750 publikummer havde indfundet sig i salen – der var ikke ét tomt sæde at spotte – og den sitrende stemning indgød hurtigt til et “lå-lå-lå”-kor og forventningsfulde klapsalver, da lyset blev slukket. En situation, som kun blev yderligere intensiveret, da SAVEUS endelig kom på scenen, hvilket fik frontmand Martin Hedegaard til at udbryde: “Aarhus! Holy moly!!!”.
Og så blev festlighederne ellers sat i gang med et brag. Det er faktisk næsten ligemeget at beskrive hvert eneste nummer på setlisten, for hele koncerten var simpelthen ét langt og underholdende højdepunkt i sig selv, og SAVEUS havde publikum i sin hule hånd hele vejen igennem. Det blev eksempelvis tydeligt under numre som “Will Somebody Save Us”, hvor folk brød ud i fællessang, og under nummeret “Himalaya”, hvor Hedegaard knapt nok havde sunget den allerførste tone, før publikum var fuldstændig klar over hvilket nummer vi var nået til, og begyndte at huje alt hvad de kunne. Det overvældede frontmanden, der begyndte at grine over situationen, og måtte starte nummeret forfra. Der er slet ingen tvivl om, at der er tale om gengældt kærlighed mellem publikum og band. En kærlighed, der bedst kan beskrives som “SAVEUS with the people against the world”.
Martin Hedegaard beviste endnu engang, at han er en fantastisk musiker, sangskriver og producer, der har kreeret den ene musikalske genistreg efter den anden, som fungerer fuldstændigt bagoverblæsende fedt live. Han leverede en overlegen vokalpræstation, og begav sig indimellem også hen til keyboardet, hvor han fyrede op for de sprødeste soloer. Men han var absolut ikke alene om at shine på scenen, for alle fire gutter gav den max gas, udviste et musikalsk håndværk i topkvalitet og leverede en helhjertet performance fra start til slut. Deres energiske optræden og Hedegaards livlige dans smittede i den grad også af på publikum, som selv begav sig ud i groovy moves. Ja, der er uden tvivl mange nævneværdige aspekter at tage fat i fra gårsdagens begivenhed. En anden er det ekstremt fascinerende festfyrværkeri af et lysshow, der på fuldkommen elegant vis understreger bandets musikalske univers’ eksplosivitet.
Aftenens sidste nummer var gennembrudshittet, “Levitate Me”, der, ligesom ved P3 Guld-begivenheden tilbage i 2015, endnu engang blev leveret til kryds og slange. Men her begyndte SAVEUS efterhånden at savne selskab på scenen, for pludselig forsvandt Martin nemlig ned blandt publikum, og på hans opfordring: “Kom så Aarhus, op på scenen!”, styrtede de forreste rækker op og joinede de fire gutter i festen. Et stunt, der tilsyneladende ikke var planlagt, og security-vagterne gik hurtigt i gang med at sende folk ned fra scenen igen. Det ødelagde dog ikke kvartettens veloplagte humør, og de afsluttede efterfølgende koncerten med et stående bifald fra publikum.
Ovenpå en så toptunet og fejlfri performance, er der vidst ingen tvivl om, at SAVEUS er mere end klar til at åbne Orange Scene på Roskilde Festival til juli – og kender man dem ret, har de sikkert en masse fuldstændig overdrevet fede ting planlagt. Hvis de hiver et kæmpe gospelkor og en hel portion blæsere med på scenen, så lad os bare sige, at jeg kaldte den!
SAVEUS leverede så absolut en af de der koncerter, man bare ikke vil have skal slutte. Tiden fløj afsted, og jeg kiggede ikke på uret én eneste gang. Der er vidst kun én ting tilbage at sige til de gæve gutter: SAVEUS! Holy moly!!!

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com