fbpx

#TGE18, dag 2: Ama Lou, Lo Moon, KOPS og BØRNS

Foto: Lo Moon // Cara Robbins

Andendagen på The Great Escape festival bød på endnu mere ny musik og heldigvis stadig rigtig godt vejr i den britiske kystby.

The Great Escape Festival er godt i gang, og overalt i byen Brighton vrimler det med musikbranchefolk som networker, udforsker nye bands og bliver klogere på musikrelaterede emner fra konferencelokalerne. For vores vedkommende startede fredagen ud med en Nordic brunch hostet af Ja Ja Ja og Music Norway, hvor temaet selvfølgelig var nordisk mad og networking norden imellem.

Networking er generelt en vigtig del af musikbranchefestivaler som The Great Escape, og denne fredag blev det da også til adskillige af slagsen: Senere på dagen nåede vi både til et event hostet af The Orchard og filmfremvisning og drinks hostet af Eventbrite.

Om eftermiddagen tog vi til en konference, som var endnu et indslag i forbindelse med årets ‘China Convention’. Denne gang handlede det specifikt om streaming i Kina, og til at gøre os klogere på det, var Mathew Daniel, Vice President, International, hos Kinas hurtigst voksende streamingtjeneste for tiden, NetEase Cloud Music. Tjenesten er endnu ikke den største i landet, men hvad angår at gøre internationale artister tilgængeligt for det gigantiske marked, er de i top med 30% forbrug af international musik på tjenesten. Det er især dance- og elektronisk musik, foruden pop og hiphop, der hitter i det kinesiske, og det viser sig, at skandinavisk musik også er ved at vinde indpas (på engelsk selvfølgelig, trods et enkelt finsktalende act, der har formået at runde flere 100.000 streams).

Efter konferencen startede vores musikalske opdagelser for alvor. Denne fredag kom vi vidt omkring, og vi oplevede genrer lige fra R’n’B til pop til storslået rock. Aftenen startede på Shoosh, et spillested liggende ud til kysten, hvor Ama Lou spillede. Hendes stemme besidder en råhed, som hun formåede at benytte på en måde så hendes knæk i stemmen blev både kraftfulde og skrøbelige, og med en instrumentering der mindede om et Alicia Keys track blot med mere markante synths-melodier og til tider en næsten cool jazz-agtig stil, var stemningen utrolig god. Selvom Ama havde nogle mikrofon-problemer som syntes at påvirke hendes tilstedeværelse på scenen, var det en sammenhængende koncert, som startede aftenen rigtig godt.

Next up var Lo Moon: En gruppe fra Los Angeles, som på spillestedet Coalition lagde publikum ned med deres lo-fi og storslåede melodiøse rock. De lagde ud med deres bragende “This Is It”, og deres overbevisende sceneoptræden blev blot vildere og vildere som tiden gik. Lo Moons koncert er helt sikkert en af de bedste koncerter, vi har set på Great Escape indtil videre, og med en så gennemført optræden og lyd, tør vi godt spå, at man kommer til at høre meget mere til dem i fremtiden.

Efter Lo Moons koncert, var tiden nu kommet til, at vi skulle tage forbi en af Danmarks bidrag til den engelske festival, nemlig KOPS. KOPS har opnået en del succes hjemme i Danmark med et par vel modtagede singler som “Take 1 2 Know 1” og “Sorry Not Sorry” og han har blandt andet spillet til Lillefredag i Tivoli sidste sæson.

Sidste år var han desuden vores Ugens Upcoming, og vi var altså spændte på hvordan KOPS ville tage sig ud i udlandet. Bandet havde gennem hele koncerten en del lydproblemer, som endte med at være ret forstyrrende for oplevelsen som publikum. KOPS aka Oskar Kops Kronback formåede dog at redde størstedelen af koncerten med sin charme og humoristiske dansetrin, og publikum virkede da også til at være godt med på både jokes og dans.

Med det velspillende band løftede KOPS’ot producerede numre sig til et højt musikalsk niveau live, og derover er det altid dejligt at se, når et pop act som KOPS har overskud til, udover at synge, også at spille med på keyboard og talkbox (og selvfølgelig at lave funky dansetrin). Det giver live-oplevelsen så meget mere dybde, og samtidig vidner det om, at bandet tager showcasen seriøst og investerer en masse energi i den. På trods af lydproblemer, som skabte lidt tumult i fremførelsen, var koncerten altså gennemført og overordnet flot leveret.

Fra et endnu lille dansk act drog vi mod efterhånden velkendte BØRNS fra L.A. som klart er et af de største navne på programmet (sammen med NAO, som man desværre måtte vælge fra for at nå BØRNS. Av!) Det er klart, at man ikke tager til en festival som The Great Escape for at se et stort act, der spiller udsolgt derhjemme. Men et navn som netop BØRNS er super inspirerende at se, fordi han minder én om, hvad det er, man håber en dag at finde i alle de uslebne diamanter, man ellers ser på en showcasefestival. Efter at have set den sindssygt karismatiske og supererfarne musiker lire numre af som “God Save Our Young Blood”, “10.000 Emerald Pools”, “Electric Love” og “Holy Ghost”, går man derfra med fornyet energi og sult efter at finde den næste BØRNS blandt de 100-vis af optrædende på programmet.

Vores fredag aften sluttede med en tur forbi spillestedet Green Door Store, hvor canadiske Dizzy skulle spille. Desværre var stedet helt fyldt op, da vi kom frem, og selvom vi prøvede at mase os vej gennem mængden, nåede vi ikke ind til koncerten. Ærgerligt for os – men rigtig godt, for vores tidligere Ugens Upcoming Dizzy!

Vi takker for endnu en begivenhedsrig festival i Brighton, og glæder os til den afsluttende festivaldag i morgen.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com