fbpx

Courtney Barnett giver dansk koncert

Foto: Pooneh Ghana

Koncerten finder sted søndag den 4. november i Store VEGA, København.

Vores bønner blev ikke hørt, da vi tidligere på året ønskede, at den australske kunstner Courtney Barnett kom på dette års Roskilde Festival, så det er forrygende nyt at starte weekenden med nyheden om, at hun senere på året i stedet lægger vejen forbi VEGA i København.

Efteråret så allerede lovende ud for fans af slackerrock, da nyheden om, at Kurt Vile kommer tilbage til oktober, blev sluppet, og nu ser den decideret lysende ud med tilføjelsen af Courtney Barnett. De to udgav sidste år det stærke album Lotta Sea Lice sammen, som vores anmelder kvitterede med 4,5/5 stjerner. Og den australske kunstner har haft travlt, for i slutningen af maj landede så Barnetts soloalbum Tell Me How You Really Feel, som modtog store roser – også hos vores anmelder, som kvitterede med 4/5 stjerner og blandt andet skrev:

Med Tell Me How You Really Feel dykker Courtney Barnett ned i sine melankolske, selvtvivlende og selvhadende tanker, og præsenterer sig selv som en særlig sangskriver, der gennem sine små hverdagsobservationer, humor og ærlige beskrivelser, kan finde ud af skabe relaterbare sange.

Melbourne-musikeren (med hang til lange og sjove titler) begyndte allerede at røre på sig i 2012 med blandt andet EP’en I’ve Got A Friend Called Emily Ferris, men det var først med debutalbummet Sometimes I Sit and Think, And Sometimes I Just Sit fra 2015, at Barnett for alvor slog igennem på den alternative musikscene. Et gennembrud, der året efter førte hende til Avalon-scenen på Roskilde, hvor publikum blev forkælet med en mindeværdig koncert fra den skæve, finurlige og ærlige sangskriver.

Med det bundsolide nye album i ryggen har vi al god grund til at tro, at koncerten i VEGA til efteråret vil blive endnu en af de helt specielle.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com