fbpx

Ugens Upcoming: $HYBXI

Foto: Bjørn Schou Nielsen og Magnus Dein Nørby

Han drømmer om at leve af musikken, han plejede som barn at filme sig selv moonwalke som sit store idol Michael Jackson, men dyrker nu artister som Kanye og Trippie Redd, og så er han en spritny kunstner på den danske hiphop-scene, du bør holde et vågent øje med i fremtiden. Her er Ugens Upcoming!
Kunstneren $HYBXI (læs: Shyboy) er et af de helt nye skud på den danske hiphopstamme, og sammen med vores tidligere Ugens Upcoming Jack Prince og en række andre rappere er han en del af det nye København-baserede hiphopkollektiv Thursday Records. $HYBXI er vokset op i Boston, og indflydelsen fra den amerikanske hiphopkultur bærer tydeligt præg på den musik, han nu beriger den danske musikscene med. Selvom interessen for hiphop allerede startede med det gamle crew i de tidlige teenage-år i USA, er det her i Danmark, at ting nu er ved at tage fart for den unge kunstner, som dels er rapper, dels synger, og generelt er helt igennem tilfreds med den udvaskning af genrer, der synes at være tendensen for tiden.
Med debutsinglen “Sammy Sosa” fra maj har trap/rap-musikeren, der blandt andet finder inspiration i en artist som Young Thug, lagt et stærkt fundament for en gren af hiphoppen, som den danske scene synes at være mere end klar til at udforske. Vi har derfor ret stor optur over her at give dig muligheden for at lære ham bedre at kende.

Hvem er $HYBXI?


– Pas.

Hvordan vil du beskrive din lyd?


– Jeg vil beskrive min lyd som melodisk trap/rap, autotune-crooning. Jeg ved godt, rappere elsker at sige, at de ikke er rappere, men jeg føler ikke nødvendigvis, at jer er en “rapper”. Jeg synger meget på nogle af mine sange, især de nyere. I det hele taget kan jeg ikke lide at føle, at jeg laver en bestemt slags musik, eller føle mig fanget af, hvad der er tilladt inden for en bestemt genre af musik. Jeg syntes også, det virker som om, at linjerne mellem de forskellige musikgenrer bliver mere og mere udvasket, og det passer mig fint. Jeg vil bare gerne lave god musik.

Hvordan startede det?


– Jeg har altid elsket at synge og danse, jeg havde bare ikke rigtigt overvejet at lave det seriøst. Da jeg boede i USA mødtes vi, mine venner og jeg, tit hos min homie Carlos og optog rapsange under vores rapgruppenavn Alienz 5.0 (Vi var allesammen fra udlandet, illegal/legal aliens, og der var fem af os). Senere blev det bare til Alienz, fordi det hurtigt blev uklart, hvor mange, der var med. Det var også bare 100 procent for sjovt, og det vi lavede var også utroligt dårligt, men det har da sikkert plantet en eller anden lille musikdrøm i mig. Da jeg så kom hjem til Danmark som 18 årig uden noget af lave, begyndte jeg at tage musik lidt mere seriøst, hvilket gjorde, at jeg endte med at møde de gutter, jeg laver musik med nu, som så også endte med at blive mine bedste venner. Og så er det hele bare gået utroligt hurtigt siden da. Det hele har føltes som en meget naturlig process.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?


– Jeg fortrækker at komme i studiet på rimelig bar bund. Jeg føler, at skriver jeg en tekst på forhånd, så lyder det aldrig helt så naturligt, som hvis jeg finder på noget on the spot. Ikke ensbetydende med at jeg står og freestyler det hele, for det gør jeg på ingen måde, men jeg foretrækker at høre et beat, finde på melodier og flows, og så sætte tekst på bagefter.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?


– Da jeg var yngre (8-10 år) hørte jeg udelukkende Michael Jackson. Jeg havde plakater af ham på mit værelse, og jeg plejede at stille min Sony Ericsson på køkkengulvet og filme mig selv moonwalke. Så han har 100 procent inspireret mig. Hvor meget af det, man kan høre i min musik idag, skal jeg ikke kunne sige. Udover ham så har Young Thug’s brug af sin stemme inspireret mig til at turde eksperimentere med, hvad min stemme kan. Han har også haft stor indflydelse.

Hvad er der på pladespilleren for tiden?


– Ligesom alle andre har jeg hørt det nye Kanye projekt(er) en del. Ellers så alt fra Trippie Redd til Mariah Carey. Kan også godt lide at høre spansk musik, Aventura, Prince Royce m.m.

Hvad er du i gang med lige nu på musik-/karrierefronten?


– Jeg skal lige til at udgive min nummer to single, “Doves”. Ellers så prøver jeg bare at komme i studiet så meget som muligt.

Hvad er drømmen?


– At kunne leve af at lave musik. Udover det gider jeg ikke sætte nogen limit på, hvad der er muligt. Optimalt set bliver jeg kæmpe rig og berømt og flytter til en mansion i LA. Udover det så håber jeg selvfølgelig også, at folk kan få glæde af min musik osv.

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?


– Har ikke den store koncerterfaring. De gange, jeg har spillet, har det være super fedt, men lige nu tror jeg bedst, jeg kan lide at være i studiet og finde på nye ting og lave nye ting, det kan jeg godt lide.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?


– Lige nu er der ikke så mange at vælge imellem – faktisk har jeg kun udgivet én sang, der hedder “Sammy Sosa”. Den synes jeg man skal høre. OG ellers så selvfølgelig min nye single, “Doves”, der udkommer her lige om snart.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?


– Har ikke lyst til at lave andet.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com