fbpx

Benal – Roskilde Festival 2018

Foto: Seth Nicolas
Scene: Arena
Tidspunkt: Fredag den 6. juli kl. 16.00

Benal skrev sig ind i rækken af legendariske hiphopkoncerter på Roskilde Festivals Arena-scene, og leverede et overlegent show fyldt med gæsteoptrædener.

Benal – Roskilde Festival 2018
5 / 5 Reviewer
Rating5

Det var et tætpakket Arena-telt der stod klar til at modtage Benal fredag eftermiddag til en koncert der viste sig at blive intet mindre end fantastisk. Produceren Albert, den ene halvdel af Benal, startede koncerten med tonerne af duoens gennembrudshit ”Spændt op til lir”, og folk kvitterede ved at kaste deres hænder i luften.

Allerede i første sang startede den lange række af gæsteoptrædener, som kom til at præge Benals show, og det var selvfølgelig Jokeren, manden der oprindeligt har skrevet ”Spændt op til lir” med Den Gale Pose, der var den første gæst.

Benjamin, som udgør den anden halvdel af Benal, ledte kyndigt publikum gennem hele koncerten med humor og med jokes, der efterhånden blev indforståede. Efter første nummer, sagde han eksempelvis triumferende: ”Vi tager én til Roskilde!”, og det blev efterhånden en så fast ting, at publikum til sidst begyndte at råbe ”Én til” efter hvert nummer. Ligeledes kom der et ”Sådan er det” efter næsten hvert nummer, og et ”såsåså” når folk klappede for meget af gæsteoptrædenerne og ikke af Benjamin.

Ligeledes skulle man som publikum tage stort set alt hvad Benjamin sagde med et gran salt. I hvert fald da det kom til hans historier om Albert. Han havde hvert fald både lige færdiggjort 9. klasse, fået kørekort og var blevet far.

Benal hev som sagt en imponerende liste af gæsteoptrædener ind som både talte rapperne Jokeren og Orgi-E og Bai-D fra Suspekt, men også en lang række af danske musikere fra andre genrer: Burhan G, Marie Key, Katinka, Peter Sommer, Jacob Bellens, Niels Brandt, Alex Vargas og Mads Bo Iversen fra popgruppen Phlake gæstede alle Arena-scenen denne fredag.

Det mest imponerende ved disse gæsteoptrædener var, at det viste hvor varieret et lydbillede Benal egentlig har, og hvor langt der eksempelvis er fra et nummer som deres helt nye single med Mads fra Phlake, ”Tænker lidt på dig”, til et nummer som ”Hele Tiden” med Orgi-E.

Ligeledes var det en præstation, at Benal som duo kunne finde ud af at holde gejsten mellem disse mange gæsteoptrædener, og at de stadig leverede en koncert, hvor det er dem man husker.

Benals og særligt Benjamins humor fik frit løb under sidste del af koncerten, og her råbte Benjamin blandt andet: ”Er der nogen der kender Shu-bi-du-ah”?, så folk fik forhåbningerne op om endnu en gæsteoptræden, hvorefter han sagde: ”Ej det havde været sygt hva”.

Ligeledes kørte der under bangeren ”Uh Babe” en video med Dronning Margrethes billede på, som skiftede mellem den ene mere pang-farve end den anden. Det var syret, det var ironisk, og det fungerede rigtig godt.

Afslutningen på koncerten var dog alligevel noget for sig: Her fik Benal overrakt blomster som til afslutningen på en klassisk koncert, mens en instrumental ”Oh sole Mio”-lignende sang bragede ud af højtalerne, og der med stor skrift stod FARVEL. Publikum stod tilbage i stor forundring og ude af stand til helt at tage ind hvad de lige havde oplevet, og det er også lang tid siden, jeg har oplevet en så samlet og veludført koncert. Tak for det, Benal.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com