fbpx

Fleet Foxes – Roskilde Festival 2018

Foto: Ditte Nebeling Jensen
Scene: Arena
Tidspunkt: Fredag den 6. juli kl. 19.00

Fleet Foxes formåede desværre ikke at få publikum med, på trods af et set fyldt med hits.

Fleet Foxes – Roskilde Festival 2018
3 / 5 Reviewer
Rating3

Det 6 mand store folk- og indierock-band Fleet Foxes lagde grunden for en rigtig god koncert fredag aften på Arena, hvor både det seneste album, Cracks, og de to ældre, Helplessness Blues og Fleet Foxes var vel repræsenteret.

Med sig på scenen havde de folkede instrumenter som tuba, tværfløjte, kontrabas, sopransaxofon, harmonika og alverdens percussion, og Fleet Foxes store, åbne lydbilleder fyldte smukt Arena, hjulpet på vej af en utrolig flot video med støvede, gyldne farver.

Scenen var altså sat til en virkelig bevægende koncert, men det var desværre som om at bandet aldrig rigtig kom ud over scenekanten. Publikum virkede rastløse, og det virkede også som om at bandet manglede noget selv for at kunne levere 100%. Flere gange havde de problemer med at følges ad i deres outroer, blandt andet i ”Mykonos”, og det gav en rodet fornemmelse. Ligeledes fumlede forsanger Robin Pecknold med sine guitarpedaler, så han blev nødt til at stoppe op midt i musikken. Det var små fejl, men sammenlagt med det faktum, at bandet aldrig rigtig fik føling med publikum, føjede det bare yderligere til den ukoncentrerede stemning i koncerten.

Fra midt i koncerten begyndte sangene at få en mere vild og rocket karakter som klædte koncerten rigtig godt. Her vågnede publikum og bandet op, og der var nærvær på scenen. Ligeledes tilføjede en sang som ”The Shrine / An Argument” et friskt pust, da Robin Pecknold fik lov at give hele armen vokalmæssigt, og lydbilledet af det fulde band blev erstattet en eksperimenterende sopransax-solo.

Selvom Fleet Foxes altså havde intentionerne og muligheden for at levere en god koncert, lykkedes det dem desværre ikke at komme helt ud til deres publikum.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com