fbpx

Iris Gold – Roskilde Festival 2018

Foto: PR
Scene: Countdown
Tidspunkt: Tirsdag den 3. juli kl. 23.00

Iris Gold gav en stilren funk-koncert, som dog godt kunne trænge til nye elementer i lydbilledet.

Iris Gold – Roskilde Festival 2018
4 / 5 Reviewer
Rating4

Der er vist ingen tvivl om, at Iris Gold er en karakter for sig selv. Med en naturlig charme og en energisk attitude tog hun Roskilde Festival med storm tirsdag aften, og i en lang pels og store solbriller indtog hun scenen med sit funk-band og sin dj, alle sammen helt klædt i hvidt.

Det som publikum var vidne til denne aften var en veludført og helt igennem stilistik ren funk-koncert. Der blev blandt andet budt på festlige gimmicks som koordinerede blæser-dansemoves, breaks a la dem fra ”Kom Tilbage Nu” og tøjskift som tog Iris’ outfit til nye højder: fra gulvlang pels til fuldt guldvelour-sæt til kort pailletkjole. Alt sammen tricks som publikum åd råt, og som allerede efter første nummer fik publikum til begejstret at fortælle hinanden: ”Hold da kæft, hun er fed” og ”Wow, hvor er det fedt det her”.

Iris’ 70’er-funk virkemidler tog altså kejler, og publikum åd det hele råt. Ligeledes overbeviste hun selvsikkert publikum om at følge hendes mange budskaber lige fra revolution, fred og kærlighed til en hyldest af kvinders kønsorganer i en sang, hvor hun satte sig overskrevs på en af hendes klassiske overdimensionerede solsikker, som prydede scenekanten. Med hendes seje attitude og overbevisning fik hun publikum til at råbe ”Pussy Power” med hende i kor, og stemningen var frigjort og festlig hele vejen igennem.

Musikalsk er der ingen der kan sige, at Iris ikke kan sin funk, og at hun ikke leverede en festlig koncert. Dog var det enormt forfriskende, da hun spillede sit hit ”All I wanna Know”, for her blev der tilføjet nye elementer til lydbilledet som en rocket guitarsolo og et breakdown stykke med en dyster, elektronisk vibe, og lydbilledet lignede her mere noget fra en M.I.A.-sang frem for et 70’er funk-band. Derudover var der knap så mange ”funk-tricks”, og på det tidspunkt var det netop, hvad man havde brug for.

Iris Gold skabte sig helt sikkert en masse nye fans tirsdag aften på Countdown, og det er fuldt fortjent. Det ville dog klæde hende rigtig godt, hvis hun introducerede nye, mere eksperimenterende elementer i sit lydbillede. På den måde kan hun udvide sit festlige funkunivers, ligesom hun med stor succes gjorde i ”All I Wanna Know”.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com