fbpx

Khalid – Roskilde Festival 2018

Foto: RCA Records/Sony Music
Scene: Arena
Dato: Torsdag den 5. juli klokken 19:00

Den purunge R&B-stjerne Khalid indtog (en lidt for tætpakket) Arena med stor selvsikkerhed og sang duet med publikum hele vejen igennem.

Khalid – Roskilde Festival 2018
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Man skulle næsten ikke tro, at 20-årige Khalid havde lavet andet, end at stå på en scene. Det fik man i hvert fald fornemmelsen af, da han torsdag aften indtog Arena, og gav den hele armen som en spirende entertainer.
Det var et propfyldt Arena-telt, der stod klar til at tage imod den unge amerikaner – og mængden fortsatte så langt øjet rakte uden for teltdugen. Med sig på scenen havde Khalid fire dansere og et liveband – elementer jeg ikke umiddelbart havde regnet med ville være en del af showet, taget sangerens hovedsageligt elektroniske R&B-produktioner i betragtning, som ofte har en meget dybsindig og melankolsk klang over sig. Ikke desto mindre var der altså ikke sparet på noget som helst – heller ikke på bagscenen, hvor farverige animationer og billeder og videoklip af Khalid figurerede hele koncerten igennem, og det tilførte altsammen ekstra energi og dynamik til koncerten.
En stor del af setlisten var bygget op omkring Khalids debutalbum fra 2017, American Teen, der kommer omkring tematikker som ungdommelig kærlighed, hjertesorger og udskejelser. Således lagde han ud med den dansable “8TEEN”, som hurtigt satte gang i en festen under teltdugen, stærkt inspireret af bandets, dansernes og ikke mindst Khalids højstemte energi fra scenen. Resten af settet bestod i numre som “Let’s Go”, “Hopeless”, “Angels”, “Silence” og lukkenummeret “OTW”, hvor Khalid ganske kort fik besøg af 6LACK på scenen. Med andre ord fik vi både de højenergiske numre og de mere sjælfulde ballader fra sangerens hitprægede katalog at høre.
Undervejs i showet hoppede og dansede Khalid glad rundt på scenen, mens han sang og flirtede, både med publikum og med danserne. Dog kom dansen lidt for ofte på bekostning af vokalpræstationen, hvilket er ærgerligt. Khalid er jo gudsbenådet med en fantastisk stemme, som vi gerne ville have hørt mere til. På de mere stille numre som “Coaster” og “Shot Down” fik vokalen da lov til at skinne igennem og smøre øregangene, men det kunne vi altså godt have brugt meget mere af.
Fra hvor jeg stod (lige i udkanten af Arena-teltet i venstre side), kunne jeg ikke se så meget af scenen, og storskærmene hang lidt for langt nede til, at de rigtigt gjorde gavn. Bidder af showet kunne jeg alligevel godt få fat i, når jeg stillede mig på tæer. Men det kan ikke være meget folk ude foran teltet har fået fat i. Jeg kunne dog tydeligt fornemme folks begejstring inde under teltdugen. Det var et ekstremt dedikeret publikum, der kunne samtlige tekster, og flere gange næsten overdøvede sangeren selv. Indimellem opildnede Khalid også sine elskede fans til at synge med ved at holde mikrofonen ud mod dem, og indledte på den facon en duet med sit skrålende publikum, der tydeligvis elsker Khalid lige så højt.
Der er ingen tvivl om, at Khalid er en dygtig sanger, og han har helt sikkert potentialet til at blive en rigtig dygtig entertainer med tiden. Erfaringen mangler han dog stadig lidt af – men han er jo også meget ung, og har heldigvis masser af år til at dygtiggøre sig endnu mere i. Får han lige skruet og justeret på nogle ting hist og her, så vil han med stor sandsynlighed godt kunne levere et show i verdensklasse i fremtiden – måske på Orange Scene om nogle år? Så ville der i hvert fald også være meget bedre plads til hans massive og stadigt voksende fanskare.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com