fbpx

Luster – Roskilde Festival 2018

Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Rising
Dato: Mandag den 2. juli klokken 20:00

Luster gav den max gas med sit velspillende band, sine røde hurtigbriller og sin energiladede, dansable raw-pop, og fik hele publikum til at koge over.

Luster – Roskilde Festival 2018
5 / 5 Reviewer
Rating5

Det var et yderst well-dressed band, der indtog Rising-scenen i går, da klokken slog 20.00 og Luster stod på programmet. Og der var uden tvivl lagt op til fuld gas, hvilket især blev indikeret af de røde hurtigbriller, som manden bag hele projektet, Jacob Haubjerg, havde taget på, ligesom bandet havde medbragt et festfyrværkeri af et glimtende, kobberfarvet trommesæt.
Showet blev skudt i gang med nummeret “New Pleasure” fra det selvbetitlede debutalbum, der lige fra første sekund satte det feststemte publikum fuldstændig i kog. På den lige så pulserende efterfølger, “Let’s Try It”, fik bandet selskab af en velsyngende korpige, og nummeret blev rundet af med et langt instrumentalstykke, hvor hele bandet maxede totalt ud på deres respektive instrumenter – men selvom det var langt, føltes det overhovedet ikke sådan, for man kunne virkelig mærke hvor fedt Luster og Co. havde det med at spille sammen på scenen, hvilket smittede totalt af på publikum, der begav sig ud i en vild dans til de raffinerede instrumentsoloer.
Det var dog ikke meget frontmanden fik sagt imellem numrene, andet end et par “Tusind tak!” hist og her. Men hvad pokker gør det, når man alligevel formår at få hele publikum til at koge fuldstændig over med sin musik? I stedet bestod overledningen fra det ene nummer til det andet ofte i en spændingsfyldt synth-flade, så den akavede stilhed, der ellers kunne have været, blev undgået.
Derudover var det tydeligt at mærke, at Luster virkelig havde tænkt over dynamikken i koncerten. Efter de ekstremt pulserende og pumpende uptempo-numre i starten, skiftede stemningen til at være mere stille, drømmene og melankolsk, med et af numrene, der fik ham frem i første omgang, nemlig “Good Dreamer”, ligesom bandet også leverede et fantastisk og spot-on cover af Talk Talk-nummeret “Life’s What You Make It”, der passede perfekt ind i setlisten. Dynamikken blev resten af koncerten igennem ved med at skifte mellem de sexede, dansable og tempofyldte numre og de mere slowbeat og sjælfulde tracks, der alle indeholder ekstremt catchy melodier, som simpelthen beviser hvor lækkert, indtagende og alsidigt Lusters selvdefinerede “rawpop”-univers er. Og så kunne man heller ikke undgå at bemærke, hvor talentfulde og tjekkede hele gruppen er, hvilket også blev fremhævet af en blandt publikum, der i en pause mellem numrene råbte: “Hold kæft hvor er I dygtige!” op mod scenen.
Som kirsebæret på toppen blev showet sluttet af med et klimaks i form af den flirtende “Sexbeat”, der, ligesom resten af settet, blev leveret fuldstændig selvsikkert og overlegent, og om muligt fik publikum til at syde og boble endnu mere.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com