fbpx

Marshall Cecil – Roskilde Festival 2018

Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Rising
Tidspunkt: Tirsdag den 3. juli kl. 21.30

Marshall cecil sigtede mod stjernerne og ramte plet.

Marshall Cecil – Roskilde Festival 2018
5 / 5 Reviewer
Rating5

Solen var så småt ved at gå ned over Roskilde, og der herskede en forventningsfuld stemning forud for Marshall Cecils koncert på Rising tirsdag aften. En stemning der var seriøs og ikke mindst ambitiøs, og som viste sig helt fra starten, da bandet én efter én gik på scenen. Forsanger Daniel Abraham Basse kom ind til sidst til allerstørst jubel fra sine dedikerede fans. Han viste en meget tydelig glæde og taknemmelighed for at stå på scenen, og allerede i de første par minutter gik han helt ud til kanten af scenen, spredte armene ud til siden og storsmilede til publikum, som om han allermest havde lyst til at omfavne os alle.

Marshall Cecil har hurtigt fået sig et godt ry som band, og de blev helt fra starten af deres karriere anerkendt for at virke enormt målrettede og professionelle. Derudover har de imponeret med deres visuelle side til musikken i form af filmisk smukke musikvideoer. Denne aften viste de, at deres musik sagtens kan stå på egne ben, og gennem koncerten præsenterede bandet et imponerende lydbillede som varierede fra atmosfærisk til groovy til dundrende elektronisk, hvor der både var plads til Coldplay-lignende guitar-melodier og Safri-Duo-lyde på trommerne.

Ingenting var utroværdigt, og alting blev leveret med en overlegen selvsikkerhed og en helt igennem naturlig musikalitet. Koncerten havde sine højdepunkter med de to sange, ”Beatrice, X, Regine (A Timeless Love Regime)” og ”Going Up / Going Down”. To sange, hvor frontmandens karisma skinnede tydeligt igennem, og hvor hans evner med sin vokalprocessor, som blev brugt til at forvrænge hans vokal, kom helt til sin ret.

Daniel Abraham Basse skabte yderligere en helt speciel oplevelse for sit publikum ved i hver sang at referere til netop Roskilde Festival. Udover den obligatoriske ”Hvad så Roskilde”, fik han underfundigt flettet ”Orange Press” ind i sangen ”Beautiful World”, og det var tydeligt med alle referencerne til Roskilde Festival, at bandet tog denne koncert meget seriøst.

Efter ”Going Up / Going Down”, præsenterede Daniel Abraham Basse resten af sit band, og de bukkede alle til lyden af publikums begejstrede råb og jubel. Bandet havde dog et ekstra nummer i ærmet, og som afslutning spillede de en rytmisk og groovende sang, som fik publikum til at danse og hoppe op og ned i ren begejstring.

Det kunne også have været stærkt, hvis bandet havde sluttet med ”Going Up / Going Down”’s storslåede lydbillede, men ved at slutte med denne sang fik de udvidet deres bredt favnende univers, og selvom det var betydeligt anderledes fra resten af deres koncert, lykkedes de faktisk rigtig godt med det. Marshall Cecil leverede en forrygende koncert, som vidner om meget større scener og publikum i fremtiden, og man må formode at Daniel Abraham Basse har ret, da han rundede af med: ”Tusind tak Roskilde, vi ses nok igen!”, for det, Marshall Cecil leverede her, var noget, der nok skal diktere vejen for deres videre karriere.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com