fbpx

10 navne du skal opleve på UHØRT Festival 2018

Foto: Cousin//Mathilde Fogh

Der er musik for enhver smag, når hele 39 nye artister spiller på UHØRT Festival i dag og i morgen. Vi har samlet et udpluk af dem, som vi synes du skal skrive dig særligt bag øret.
Det er endnu engang blevet tid til, at undergrundsfestivalen UHØRT skydes i gang på Vesterbro i København, hvor du for sjette år i træk har mulighed for at gå på opdagelse i tonerne fra mere eller mindre uhørte upcoming-artister. Udvalget har håndplukket hele 39 bands, der med deres genrediversitet sikrer, at festivalen tilbyder en bred vifte af musik.
Udover at få lov til at spille for ca. 3000 inkarnerede musikentusiaster, giver festivalen artisterne en unik mulighed for at slå rødder i den danske musikbranche. Med et bagland af professionelle, engagerede lys- og lydmænd, fotografer samt muligheden for individuel coaching og feedback på sceneoptrædenerne, er festivalen med til at sætte skub i de talentfulde musikeres karrierer.
UHØRT har tidligere hostet danske bands som Nelson Can, Baby In Vain, Fribytterdrømme og ikke mindst fremstormende The Minds of 99. Måske nedenstående 10 artister går samme vej.
P.s. Vi har efterhånden skrevet en del om navne som Dusin, Ravi Kumar, The Bowdashes, Takykardia og Guldimund, som alle spiller på festivalen – og som vi selvfølgelig også anbefaler dig at se.

Vic Shinobi


Vic Shinobi er navnet på den danske R&B-solist Victor Nayageswara. Victor indhyller sine lyttere i et lettere kaotisk lydunivers, hvor den unge mands tekster portrætterer hans liv. Teksterne, som ofte belyser emner som drømme, parforhold og ensomhed, indgår i et harmonisk samspil med de flydende og yderst velproducerede beats, som bliver kreeret i samarbejde med produceren Platou. Er man til dyb bas, fyldige synthesizere, lækre melodier og eftertænksomme lyrics, så vil Vic Shinobi højst sandsynligt falde i din smag.

Fiji


Du kan også glæde dig til at opleve det København-baserede producer-par Fiji levere gennemslagskraftige, elektroniske numre på dette års UHØRT Festival. De to unge mænd, med de borgerlige navne Søren Elsborg og Stefan Luth, gør brug af voice-chops, R&B-inspirerede vokaler og slagkraftige synthesizere i bestræbelserne på skabe elektroniske bangere, der går lige i mellemgulvet. Forud for dette års festival har duoen, i samarbejde med den danske sanger mp.oxford, udgivet nummeret ”Told You So”, som er en lækker blanding af future-bass, og synth-båret R&B. Fiji kan højst sandsynligt sætte gang i festen til dette års festival.

Elijah Okello


Vi kastede for nyligt kærlighed efter Elijah Okello, da vi tidligere på måneden udpegede ham som Ugens Upcoming. Okello henter blandt andet inspiration i sine tværkulturelle rødder, og med sammensmeltningen af både hiphop, R&B, motown og dansevenligt funk kreerer han en sprød lyd med internationalt potentiale. Tidligere på året udkom Okellos solide EP No Game, der næsten koger over af funkede toner at sætte dansfødderne igang til. Han er et ud af de mange nye talenter vi klart vil anbefale dig at holde øje med i fremtiden.

Askee


Den København-baserede gruppe Askee bringer rolige og nærmest terapeutiske vibes til festivalen. Med inspiration i alt fra rockens grandfathers The Beatles til Mali blues og indierock, giver Askee med deres tilbagelænede tunes en anderledes lydoplevelse. Med deres hypnotiske og helt igennem lækre lyd, har gruppen placeret sig solidt i den lidt alternative genre pop-meditation. Du kan tjekke denne særlige lyd ud på gruppens debut-EP Askee, der kom på gaden i 2017.

Hôy la


Bag det norske act Hôy la finder vi den talentfulde unge kunstner Ingri Høyland Kvamstad, der både af skandinaviske og internationale talentspejdere er blevet udpeget som en kunstner, man skal holde øje med i 2018. Med sin eksperimenterende, elektroniske lyd præsenterer den norske musiker et musikalsk univers, hvor Ingris bløde og forførende stemme svømmer hen i tung, laid-back dystopi. Lad dig forføre af Hôi la’s stemningsfyldte musik med den nyeste single “Shame”.

Josa Barck


Josa Barck tilslutter sig gruppen af talentfulde, københavnske musikere der baner sig vej frem på den danske musikscene. Karakteristisk for denne danske artist er især det enormt visuelle univers, han præsenterer, og han er tidligere blevet fremhævet som musikverdenens originale Tim Burton. Barck er en garvet musiker, der inden sit soloprojekt har arbejdet som session-musiker for kunstnere som Alphabeat og The Broken Beats. Med rytmiske finurligheder og en særegen, lækker vokal, der blandt andet giver associationer til de danske Figurines, bidrager Josa Barck med munter og opløftende musik.

Moon Mountain


Moon Mountain er endnu et af de københavnske talenter, der gæster weekends UHØRT Festival. Gruppen bevæger sig inden for indierock-genren, men leger også med hårde og dramatiske elementer, hvilket skaber et ekspanderende og eksplosivt lydunivers. Gruppen, der i 2012 startede med to medlemmer, er i dag ekspanderet til kvartetten bestående af Ronnie Ramsing Fischer, Mona Selma Højsted Linderoth, Ingvild Njølstad Skandsen og Patrick Gamst Petersen, men har dog bevaret den samme dynamiske vibe.

Vesper


Den dynamiske duo Vesper, bestående af Nana Odderskær og Mikkel Sönnichsen, er leverancedygtige i en solid omgang alternativ tech-rock. Det pulserende beat flyder sammen med elektroniske tunes, og gruppen høstede en god portion anerkendelse allerede ved udgivelsen af deres debut-EP Vesper. I maj 2018 lancerede gruppen deres anden EP Good Morning. Duoen er i fuld gang med at indtage den danske musikscene, og vi anbefaler klart, at du holder øje med Vesper i den kommende tid, og ikke mindst på weekendens festival.

Cousin


Vi har et soft spot for Aarhus-kvartetten Cousin, som vi sidste år sendte afsted til Live Camp-konkurrencen på Smukfest. Deres varemærke er efterhånden blevet at tænke popmusik ud af boksen, og det bliver de ved at lykkedes med – senest på nummeret “Intimacy”, som de slap for en uge siden. Cousin er skæve trommer i bedste Mew-stil (bare giv “Intimacy” et lyt), fængende popmelodier leveret af forsanger Mikkel Werling’s stærke vokal (også i falset! – “Opportunity” vi kigger på dig) og understøttet af legende indiepoppede elementer. Vi var mildest talt et stolt mentor-hold efter sidste års Live Camp-koncert, og mon ikke gruppen står lige så skarpt (hvis ikke skarpere) på UHØRT i år.

Yune


Aarhus-gruppen Yune har haft lidt af en drømmestart på projektet, ville flere nok mene, efter den store anerkendelse de fik for debutsinglen “Animal”. Nummeret er blevet til i samarbejde med Nis Bysted, som blandt andet også har arbejdet sammen med Iceage og Cancer, og det fik airplay på både P6 Beat herhjemme og på Apple Music’s Beats 1 “Best of the Week”. Det eneste andet nummer, du indtil videre kan høre fra gruppen, er “Vowels” – endnu et Bysted-samarbejde, som er intet mindre end en first-take-optagelse. Lyden er poppet, eksperimenterende, yderst melodisk og atmosfærisk, blød og organisk i udtrykket. Vi var stolte af at kunne præsentere dem som en af vores uimodståelige artister i Pumpehusets Byhave i juli, og kan ikke andet end at anbefale dig at fange dem på UHØRT også.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com