fbpx

Christine and the Queens leger med tabuer på den nye single “5 dollars”

Foto: Jamie Morgan

Christine and the Queens gør op med nutidens tabuer og kaster lys over et emne, som de fleste af os andre ikke tør at snakke om, på den nye single “5 dollars”.
Den altid bedårende Christine and the Queens har netop udgivet singlen “5 dollars” som er den anden af slagsen. Med det nye nummer løfter franskmanden endnu engang sløret for, hvad vi kan forvente af hendes kommende og yderst velkomne andet album Chris, der udkommer den 21. september. Sangen bliver akkompagneret af en stærk og dragende musikvideo instrueret af Colin Solal Cardo, som også stod bag musikvideoen til det kommende albums første single-udgivelse “Doesn’t Matter”.
Den nye single giver lytteren meget af det, som man vil forvente af Christine and the Queens – en blød, flydende og nærmest 80’er-agtig melodi, som fra start til slut giver nummeret den karakteristiske lyd, som mange forbinder med Christine’s tidligere udgivelser.
I samspil med den karismatiske kunstners vokal drages man som lytter ind i et univers af munter kærlighed. I dette tilfælde handler det dog ikke om kærlighed i den traditionelle forstand. Nummeret fokuserer på den kærlighed, som mange undgår at snakke om, men som – om man vil det eller ej – altid vil være, og stadig er, meget udbredt: den form for kærlighed man kan købe. Gennem et samspil mellem musikkens forholdsvis muntre gang, Christines smukke stemme og de gennemtænkte lyrics, formår den utraditionelle sangerinde at give et tabubelagt emne en helt ny form for identitet. At betale for, eller bare søge efter, sex, og den form for kærlighed der så følger med, behøver ikke være en dårlig ting. Om sangen udtaler Christine:
The song is so tender, so disheveled. It’s dealing with some kind of love – the kind you can buy. It’s a literal interpretation. A note for a shag – how surprisingly soothing this can be! The power ratio runs clear, like water in your hands; it becomes a pure gesture of love, of ultimate consent.
Den tilhørende musikvideo går super godt i spænd med det univers og den følelse, som Christine prøver at fremme i musikken. Man følger udelukkende Christine i hendes hjem, hvor hun glad og spændt gør sig klar til at drage ud på et eventyr, som kun hun ved, hvad indebærer. Dog giver både sangens titel “5 dollars”, videoens titel “American Gigolo with a twist” samt diverse sekvenser i videoen, en klar idé om, at det ikke er helt ordinært eventyr, den unge kvinde skal ud på. Om musikvideoen, og de tilhørende elementers symbolik, udtaler hun:
The closet is segmented into two racks – suits and bondage. From there, I wouldn’t advise to conclude anything too drastic, since you’re glaring yourself, in an obscene fashion – voyeur. The hustler is also someone that allows you to project onto him or her, before disappearing to leave you alone with your phantasmes.
Igen er Christine and the Queens alt andet end bange for at bryde normer og regler for, hvordan man skal være. Som hun synger, så er hun… “eager and unashamed” over at være præcis, som hun er.
Hør sangen og tjek videoen ud nedenfor, og glæd dig til at det nye album lander den 21. september.

Christoffer Nielsen
christoffernielsen@bandsoftomorrow.com