fbpx

Færøske Marius Ziska annoncerer danske koncerter og teaser med ny melankolsk live-video

Foto: PR

Det færøske band Marius Ziska spiller til September fire danske koncerter i kølvandet på deres nye album Portur, som udkom på dansk grund i Juni. Som forsmag på hvad man kan forvente har gruppen offentliggjort en melankolsk og drømmende live-video af sangen “Ongin er Orsøk” (Der er ingen årsag).
Bandet, som består af medlemmerne Hans Marius Ziska, Heðin Ziska, Brandur Jacobsen, Allan Tausen og Mikael Blak, udgav tilbage i Juni deres nyeste, og hidtil mest gennemførte, album Portur. Ifølge bandet selv er Portur, der både betyder port og porte på dansk, skabt ud fra den grundlæggende idé, at mennesket eksisterer med en indre og en ydre virkelighed, med de fem sanser som porte imellem disse to virkeligheder. Endvidere beskriver bandet i en pressemeddelelse, at albummet er en brusende og helstøbt fortælling fra Nordatlanten, hvor de alle drejer sig om, hvordan vi mennesker forholder os til de sanseindtryk, vi bliver udsat for i en ofte kompliceret senmoderne verden.
Gruppen forklarer at albummets sange, som alle er skrevet af den færøske lyriker Hans Jacob Kollslíð gennem et tæt samarbejde med bandets forsanger Marius Ziska, fokuserer på at afspejle måden hvorpå mennesket kan påvirkes af disse sanseindtryk. Hvor nogle af sangene har fokus på bløde emner som uskyld og fred, har andre fokus på mere mørke emner som måden hvorpå ubarmhjertige og skånselsløse herskere styrer menneskeheden. Igennem en blanding af bandets melankolske og melodiske udtryk og forsanger Hans Marius Ziska’s smukke, til tider nærmest Bon Iver-agtige stemme, har gruppen skabt et lækkert, gennemtænkt og helstøbt album der både pirrer til ens nysgerrighed og giver stof til eftertanke. Med det nye album i bagagen, vil en live-concert med den færøske femkløver sandsynligvis være noget for dig, der har smag for lækre toner, melankoli og smuk vokal.
Marius Ziska gæster Danmark på følgende datoer og lokationer:
14.9 – Bygningen Vejle
15.9 – Harders, Svendborg
19.9 – Turbinen, Randers
22.9 – Gimle, Roskilde
I mellemtiden kan du se og høre bandet performe nummeret “Ongin er Orsøk” i drømmende live-version, som forsmag på, hvad du kan forvente af deres kommende danske koncerter.

Tags:
Christoffer Nielsen
christoffernielsen@bandsoftomorrow.com