fbpx

Reeperbahn Festival føjer 55 bands og artister til plakaten

Foto: Johan Adrian Buus

Udover tilføjelsen af 55 nye navne (inklusivt to danske) har festivalen også løftet sløret for, at Frankrig er dette års partnerland.
Der er under en måned til, at den Hamborg-baserede musikbranche- og showcase-festival Reeperbahn løber af stablen, og med tilføjelsen af hele 55 nye navne nærmer plakaten sig den endelige version.
Valget af Frankring som dette års partnerland baseres blandt andet på, at det tyske marked, som det tredjestørste i verden, er den største eksport for fransk musik. Reeperbahn har siden starten i 2006 derfor arbejdet tæt sammen med det franske musikeksportkontor Le Bureau Export, men nu har det altså været på tide at intensivere opmærksomheden på naboerne mod syd. Det betyder, at du i løbet af festivalen kan opleve hele 42 franske artister, heriblandt tvillingeparret Lisa-Kaindé og Naomi Diaz, som laver musik under aliaseet Ibeyi og blandt andet også gæster Hotel Cecil i København den 30. oktober.
Udover de mange franske navne, hvoraf vi især har optur over førnævnte Ibeyi, er der fire andre navne fra offentliggørelsen, vi er svært glade for at se på plakaten.
To af dem er danske, og det drejer sig blandt andet om Nelson Can, som efterhånden nok ikke behøver megen introduktion. Trioen, som består af Maria Juntunen, Selina Gin og SigneSigneSigne, er som regel garanter for en god, rocket rusketur, når de spiller live. Det fik vores anmelder på sidste års Haven blandt andet at mærke, og efter et hav af danske spillejobs i løbet af året (blandt andet på Roskilde Festival), er Nelson Can vist helt klar til udlandet og det store tyske marked.
Udover rocktrioen er også Athletic Progression føjet til programmet – en instrumental hiphop-trio med hang til polyrytmer og et ben i både jazzlejren og post-Dilla-æraen, som de selv kalder den på deres facebookside (med henvisning til den afdøde rapper og producer J Dilla).
De to danske tilføjelser er således er en del af den danske pulje, der indtil videre også består af 2nd Blood, D/Troit, Henrik Lindstrand, Hjalte Ross, Hugo Helmig, Iris Gold, Marshall Cecil, Scarlet Pleasure, Soleima, The Courettes, The Florines, Tundra og Who Made Who.
Udover Nelson Can og Athletic Progression har vi optur over at se britiske Sam Fender på programmet. Indierock-artisten er en del af BBC’s “Sound of 2018” sammen med artister som IAMDDB, Sigrid og Khalid, og er lige nu aktuel med singlen “Dead Boys”. Vi havde æren af at se ham på dette års The Great Escape Festival i Brighton, hvor han, trods grumme tømmermænd, bestemt gjorde indtryk.
Sidst men ikke mindst er Noga Erez et stærkt bud på en artist, du ikke må misse. Den israelske electropop-kunstner debuterede sidste år med det forrygende album Off the Radar, som vores anmelder kvitterede med fem ud af fem stjerner. Samme år gæstede hun Roskilde Festival, hvor vi fik glæden af en snak om hendes vej ind i musikken og tilgang til arbejdet. Interviewet finder du her.
Gå på opdagelse i de yderligere tilføjelser her:
Glass Museum (BE), DENA (DE), Ziggy Alberts (AU), Declan J Donovan (GB), black midi (GB), Ruston Kelly (US), Beauty & the Beats (DE), Cat Clyde (CA), Leto (DE), The Mauskovic Dance Band (NL), LION (GB), BLED WHITE (DE), Nelson Can (DK), The Dirty Nil (CA), Micah Erenberg (CA), Rayannah (CA), Felix Räuber (DE), Perttu (FI), Jett Rebel (NL), Brett Newski (US), Marianne Aya Omac (FR), Berywam (FR), Moonlight Benjamin (FR), MONOWHALES (CA), Iskwé (CA), Nuela Charles (CA), The Town Heroes (CA), Hillsburn (CA), Walrus (CA), Rock N Roll Radio (KR), Love X Stereo (KR), SE SO NEON (KR), Life and Time (KR), Milk & Bone (CA), Double Experience (CA), Aquarama (IT), Null + Void (US), Better Person (DE), 2nd Blood (DK), Mijo Biscan (AU), Voyou (FR), Athletic Progression (DK), Inge van Calkar (NL), BBXO (DE), Jon Bryant (CA), Little Destroyer (CA), Yung Heazy (CA), Nick Faye (CA), Rosie & the Riveters (CA), Shirley & The Pyramids (CA).
Reeperbahn Festival finder sted fra den 19. til den 22. september i St. Pauli-kvarteret i Hamborg.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com