fbpx

Ugens Upcoming: KAMEAA

Foto: PR

Mød Ugens Upcoming KAMEAA, musiksnedkeren bag det melankolske, smukke lydunivers, der meget vel kan gå hen og blive soundtracket til dine kommende efterårsaftener.


Sponsoreret af

Bag solo-projektet KAMEAA gemmer sig den unge Tobias Lindhardt Iversen, der sidste år var aktuel med debut-EP’en Midnight Management. Iversens store passion for at producere skinner igennem i musikken, og numrenes mange finurligheder afslører et musikalsk detaljenørderi på højt plan. Alligevel bringer KAMEAA med sin musik en minimalistisk ro, hvilket gør det muligt at indleve sig i det drømmende univers. Selv beskriver KAMEAA sin musik som ‘elektronisk-soundtrack-soul’, og har selv fundet stor inspiration i filmsoundtracks – især musikken fra det populære action-drama “Drive” fra 2011.
KAMEAA lukker dig ind i et melankolsk og drømmende univers. Det er soundtracket til de mørke nattetimer, den nat hvor forelskelsen ikke var gensidig, men hvor håbet trods alt stadig findes bag det vemodige suk. Det er pop/neo-soul med et strejf af wave, der møder hårdslående elektroniske trommer og skarpe, krystalklare synths,” står der i pressemeddelelsen fra den unge artist. Det indkapsler meget præcist den sørgmodige og drømmende lyd, der kredser for øregangene, når KAMEAAs skrøbelige falset og musikkens solide, laid-back beat flyder ud gennem højtaleren.
Iversens egen passion for at skrive, producere og nørkle med musikken afspejler nogle af hans store inspirationskilder, blandt andet James Blake og Sampha. Selvom KAMEAA også nyder at give koncerter, føler han sig helt hjemme og i sit rette element, når han eksperimenterer bag mixerpulten, og han har da også en drøm om en dag at kunne skrive og producere musik til andre kunstnere.
Tag godt imod KAMEAA.

Hvem er KAMEAA?


KAMEAA er et solo-projekt, jeg startede for nogle år tilbage. Lige siden jeg startede med at spille musik, har jeg godt kunne lide at skabe mit eget. Efter jeg begyndte at producere musik på computeren, fik jeg også hurtig lysten til at udgive noget. Sådan opstod KAMEAA.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Stemingen er typisk vemodig. Genremæssigt kan det måske med ét langt sammensat ord beskrives som elektronisk-soundtrack-soul. Ofte får man nemlig en fornemmelse af, at det også kunne være soundtracket til en film. Jeg vil gerne skabe en stemning i folk, hvor de lever sig ind i musikken og falder hen til lyduniverset.

Hvordan startede du?


Jeg lærte at spille trommer af min far. Siden da har jeg spillet musik, ”afprøvet” forskellige instrumenter igennem årene og sunget i forskellige sammenhænge. Jeg købte Ableton i gymnasietiden og begyndte at producere en smule musik på computeren. Igennem mine sabbatår og mit højskoleophold lærte jeg en hel masse om at producere, mixing og mastering af musik.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

En sang eller idéen til en sang kan opstå på mange forskellige måder, men typisk ”loader” jeg bare en session op i Ableton, og så starter jeg med at lave et hook, en melodi eller et beat. Når jeg har skabt grundskelettet, nynner jeg en melodi indover, og så skriver jeg som regel teksten senere hen. Jeg føler mig tit inspireret, når jeg er lidt sørgmodig, og derfor bliver stemningen i min musik typisk også farvet af det.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?


Generelt har soundtracket til filmen Drive haft stor indflydelse på min lyd helt underbevidst, vil jeg tro. Jeg er kæmpefan af filmen og hele viben. Jeg er virkelig også inspireret af Kevin Parker fra Tame Impala og Ben Khans lyd.
Sampha og James Blake er også store forbilleder, fordi jeg gerne vil bevæge mig mere i den retning, og min opfattelse er, at de hovedsageligt laver deres musik selv (synger, skriver, producerer), hvilket jeg beundrer rigtig meget.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?


De nye sange fra Jungle lytter jeg rigtig meget til for tiden, samt ”Roll (Burbank Funk)” med The Internet. Kanye West album Ye rammer mig virkelig også, så det har jeg spillet meget over sommeren. Drake, Sir og DVSN får også mange afspilninger.

Hvad er du i gang med lige nu?

KAMEAA er i udvikling. Sidste år udkom den første EP Midnight Mangement. Siden da har der været ret stille omkring projektet, fordi jeg har tænkt meget over, hvilken retning jeg gerne vil gå i og hvilket musik jeg egentlig gerne vil lave. Jeg vil gerne udforske en masse og ikke nødvendigvis låse mig alt for meget fast på én bestemt lyd. Der udkommer i dag en dobbelt-single, som viser en ny retning, der dog stadig går i den gamle musiks fodspor, men med et par nye tiltag i stilen.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?


Jeg foretrækker helt klart indspilning. Jeg elsker at sidde og lave en ny sang ved computeren og være kreativ. At sidde og nørde med lydene og mixe og bare få alting til at lyde helt, som jeg gerne vil have det.

Hvad er drømmen?


At leve af at kunne udgive min egen musik, samt skrive og producere for andre kunstnere.

Hvis ikke du skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Jeg ville nok læse på universitetet og derefter få mig et job.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så og hvorfor?


”Anyone”. Det er det bedste nummer fra den gamle EP.
Lyt også til de to nye sange ”… and then there is you” og ”thoughts”.

Hent Limelight app’en her:

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com