fbpx

10 hurtige til… Great News

Foto: Linn Heidi Stokkedal

Når folk lytter til vores musik, skal de… “rejse sig og danse,” svarer Great News blandt andet på et af de 10 hurtige spørgsmål, vi har kastet efter den VEGA-aktuelle, norske daze-pop-gruppe.
Vi har i et stykke tid haft den norske gruppe Great News i kikkerten, og du derfor har blandt andet kunne høre til dem på vores playlister. Med deres energiske pop-lyd og melodiske og pulserende sekvenser, byder Great News på et velspillet, cathcy pop-rockunivers, der blandt andet er blevet sammenlignet med det populære australske psych-rock-band Tame Impala. Det er jo aldrig helt skidt!
Den Bergen-baserede trio, der består af sanger og guitarist Even Kjelby, trommeslager Kim Åge Furuhaug og basist Ole Kristian Einarsen, har siden deres opstart i 2015 haft vind i sejlene, både på den internationale scene, men særligt også på den norske hjemmebane. Udover at have gæstet skandinaviske festivaler som SPOT, by:Larm, og ØYA, har gruppen blandt andet spillet på KOKO festival i London og som support for det Newzealandske band Unknown Mortal Orchestra.
Den 18. september lægger nordmændene vejen forbi København, når de giver koncert på Ideal Bar. I den forbindelse har vi sendt 10 hurtige spørgsmål efter dem, som du kan varme op med.

Tre ord, der beskriver vores musik er…

– Glad, “dazepoping”, elskende.

Vi begyndte at lave musik, fordi…

– Frontmand Even Kjelby havde lavet nogle sange og havde lavet en plan for, hvilke mennesker, der skulle joine for at få det til at lyde, som det gør: tre fyre, der spiller og lyder som syv på scenen.

Vi får inspiration fra…

– Bare at opleve hverdagsting, hænge ud med vores venner og folk generelt, og konverterer det til musik, der lyder som Great News.

Den bedste koncert, vi nogensinde har spillet, var…

– Til KOKO i London i 2016. Publikum var sindssygt, og vi var virkelig oppe at køre over at spille vores første show uden for Norge. Og så spillede vi vores første udsolgte koncert hjemme i Bergen i 2015, som var rimelig “wack”.

Det sejeste sted, vi kunne forestille os at spille, er:

– Mars. Elon Musk ville tage os derop, og David Bowie ville også være der.

Hvis ikke vi var musikere, var vi…

– Gardnere. Alt ville være grønt og dufte godt. Vi elsker at se planter gro.

Vores yndlingsact lige nu er…

– En gamme klassiker, The The med “Giant”.

Det vigtigste for os, når vi laver musik, er…

– At intet behøver være perfekt. Så længe vi er glade for resultatet, er alt godt. Vi elsker at involvere vores venner i processen, så de er også meget vigtige for os.

Når folk lytter til vores musik, skal de…

– Rejse sig og danse. Lade os vide, hvis de nyder det. Vi elsker, når folk skriver til os. Vi vil gerne komme og spille for dem.

Vores kommende koncert i Danmark bliver…

– Sjov. Even kommer til at moonwalke på scenen, bassist Ole kommer til at smile mere, end han normalt gør, og måske kommer vi til at spille noget nyt materiale.

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com