fbpx

Den danske pop-duo Barselona udgiver ny single i samarbejde med kulturlaboratoriet Prxjects

Foto: Sophus Wolf


Det danske pop-duo Barselona har de sidste par år tiltrukket sig stor opmærksomhed for deres musikalske præstationer. I dag er den dynamiske duo så ude med ny musik i form af singlen “”Fra Wien Til Rom”.

Danske Barselona, som består af vennerne Rud og Rasmus, er efterhånden ved at være en af den danske musikscenes sværvægtere. I dag har duoen, der tilbage i 2017 featurede som vores ugens upcoming, udgivet singlen “Fra Wien Til Rom” – en lækker melodisk sang, der vidner om en gruppe der til stadighed går i i nye retninger i bestræbelserne på at forny sig selv musikalsk. Endvidere beskriver Barselona i en pressemeddelelse, at singlen på mange måder er et symbol på de to unge artisters musikalske nysgerrighed, men samtidig også viser, at gruppen går i en mere mørk og organisk retning end tidligere.

Singlen handler om en situation, som mange kan nikke genkendende til: at sidde fast i et forhold eller venskab, hvor man bremser hinanden og hvor det hele bare kører i ring. Om sangen udtaler duoen:

“Jeg synes også der er noget håbefuldt i nogen af linjerne – for eksempel linjen ‘Når vi kan, så tør vi det. Og når vi vil, så gør vi det’. Det synes jeg er et godt eksempel på en naiv tro på at det hele nok skal gå.”

Den nye single er udarbejdet i samarbejde med Prxjects – et kulturlaboratorium udviklet af den tyske bilproducent Mercedes Benz, med fokus på at udvikle forskellige projekter og give plads til kunstnerisk eksperimentering. For første gang har den danske gruppe dermed udskiftet deres eget studie “Grotten” med et nyere og mere professionelt studie. Om dette udtaler Rasmus:

“Vi har skrevet rigtig meget musik henover sommeren, men det har ramlet godt og grundigt sammen med sommervarmen. Vi har ikke nogle vinduer i Grotten, så det bliver rigtig varmt dernede. Derfor har det været sindssygt fedt at rykke op i et professionelt studie – med fremragende ventilation og dagslys, og selvfølgelig også fantastisk akustik.”

Du kan høre pop-duoens nye track her.

Tags:
Christoffer Nielsen
christoffernielsen@bandsoftomorrow.com