fbpx

Forpremiere: Aksglæde er tilbage med ny lækker pop-single

Foto: Daniel Hjort

Vi bringer her en forpremiere på Jacob Aksglædes nye pop-banger “PromilleRomantikken”, der er en kommentar til ungdommens fascination og dyrkelse af fest, alkohol og beruselse.
Her på redaktionen har vi tidligere haft den københavnske popsnedker Aksglæde i sigtekornet, senest da vores anmelder var på pletten under artistens koncert på festivalen Musik i Lejet. Nu er han tilbage med endnu en ørehænger i form af singlen “PromilleRomantikken”. Nummeret oser af blød pop, med groovy rytmiske detaljer og lækre basrundgange. Jacob Aksglædes kække og til tider flabede vokal leverer fortællingen om den unge gut, der reflekterer over gårsdagens fest, og om den pige han flirtede med blot var en uskyldig flirt eller om det kunne være mere end det.
Aksglæde bruger sangen til at reflektere over den tomme følelse, man ofte efterlades med dagen derpå:
Hovedpersonen kommer i tvivl om denne tomme følelse han oplever, er tidens skyld eller hans egen. Men havde han nogensinde mødt pigen, hvis han ikke havde været beruset? Man får jo lettere ved at møde personer, når man er fuld – talemåden ”man skal høre sandheden fra børn og fulde folk” passer godt her.
Med sangen peger Aksglæde derfor både på de gode og spændende oplevelser som fest og beruselse fører med sig, men også på nogle af de mange konsekvenser festlighederne kan have. Med “PromilleRomantikken” leverer den københavnske musiker dybsindige tanker forklædt i lækre pop-tunes.
Du kan give singlen et lyt her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com