fbpx

Júníus Meyvant besøger Danmark med nyt album under armen

Foto: PR

Den populære islænding gæster Pumpehuset den 16. februar og Train i Aarhus den 20. februar.
Det var en god dag på redaktionen, da vi i udgangen af sidste måned kunne afsløre, at islandske Júníus Meyvant til november er klar med nyt album. Første smagsprøve på godterne fik vi i form af den motwon inspirerede leadsingle “High Alert”, som efter egne ord handler om voksne menneskers forenklede selvmelidenhed, når man bliver forladt og den ene dag har det hele for den næste at sukke over alle de dårlige beslutninger, man har truffet.
Bag Júníus Meyvant finder du Unnar Gísli Sigurmundsson, som i 2014 debuterede med singlen “Color Decay”- en knapt fire og et halv minuts farvepalette af alternativ folkpop med Meyvants sprøde vokal i centrum omgivet af bløde orkesterkompositioner og lækre harmonier. Det faldt forståeligt nok i rigtig god jord, og året efter modtog han prisen for både ‘Best Single’ og ‘Newcomer of the Year’ ved Icelandic Music Awards. Han drog efterfølgende både Europa og USA rundt for at vende hjem og udgive det knivskarpe debutalbum Floating Harmonies i 2016.
Across The Borders er titlen på andet album, som altså for nyligt blev annonceret, og det er på gaden den 9. november via islandske Record Records. Albummet har Júníus Meyvant selv produceret, og det er indspillet i Reykjaviks Hljóðriti-studie sammen med Guðmundur Kristinn Jónsson (bl.a. Ásgeir og Erlend Øye). Ligesom Floating Harmonies vil Across The Borders byde på store arrangementer og stærke melodier fremført af både strygersektion og et brass-band, foruden Meyvant selv selvfølgelig.
Forestil dig så denne her smukke orkesterlyd live, for det er faktisk det, Meyvant eftersigende vil bringe med sig, når han på turnéen, der følger i kølvandet på albumudgivelsen, tager et syv mand stort orkester inklusivt et brass-band med på scenen.
Tjek førstesinglen “High Alert” fra det nye album ud her:

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com