fbpx

Musik- og branchefestivalen Eurosonic Noorderslag (ESNS) løfter sløret for de 29 første navne til næste års plakat

Foto: Mavi Phoenix // Cristina Salgar

Den hollandske musikbranchefestival Eurosonic Noorderslag har løftet sløret for de første 29 acts fra 24 forskellige lande, der har bekræftet deres deltagelse på næste års festival.
Showcase- og musikbranchefestivalen Eurosonic Noorderslag, der normalt går under forkortelsen ESNS og finder sted i Groningen i Holland, har netop løftet sløret for de første 29 artister til næste års festival. Den løber af stablen fra den 16. til 19. januar 2019 og minder med sine 30 scener placeret rundt omkring i Groningen om danske SPOT Festival, hvor du har mulighed for at shuffle rundt mellem de mange koncerter med upcoming-artister.
Ligesom tilfældet er på den tyske Reeperbahn Festival udvælger Eurosonic hvert år et såkaldt fokusland. Sidste år landede valget på Danmark, hvor 22 danske navne, heriblandt Phlake, Scarlet Pleasure, Beast, Ellis May, Pardans og Soleima, lagde vejen forbi Groningen.
Med hele 360 europæiske bands på plakaten leverer den hollandske festival et bredt udvalg af musik, og med sine 40.000 gæster må man sige, at festivalen er utrolig velbesøgt. Det er ikke uden grund. Eurosonic regnes for en af de mest betydningsfulde musik- og branchefestivaler i Europa, hvor ca. 4.200 branchefolk, så som indkøbere fra pladeselskaber, booking-agenturer, managements med mere, har mulighed for at gå på opdagelse i tonerne fra de mange nye artister.
Ud over koncerter i massevis, har man som delegeret mulighed for at lade sig inspirere af festivalens mange interviews, workshops og paneldebatter, hvor diskussionerne blandt andet går på samtidens musikkultur. Dermed skaber festivalen grobund for en solid omgang branche-networking.
Det har vist sig at være noget af en gevinst at få lov til at spille på Eurosonic, hvor mange af de helt stor festivaler i branchen spotter nye talenter – heriblandt Roskilde Festival, Northside og Tinderbox. Nogle af de danske kunstnere, der har stået på de hollandske scener er Agnes Obel, Alex Vargas, Alphabeat, Broken Twin, Efterklang, Iceage, Kashmir, LISS, Liima, Lowly, Lukas Graham, Mew og MØ.
Der er allerede ét dansk act med i den første annoncering, som tæller hele 29 artister. Samtlige navne er udvalgt i samarbejde med nationale radiostationer, og således har DR P3 peget på danske Noah Carter, som altså skal spille næste år. Udover Carter kan du her læse om flere andre artister, vi har optur over at se blandt de annoncerede.

Noah Carter

Som det første offentliggjorte danske navn på dette års plakat finder vi altså den danske rapper Noah Carter. Den unge københavner, som af mange omtales som artisten, der har sat nye internationale standarder for dansk rap og hiphop, spiller i de kommende dage både på Voxhall i Aarhus og dernæst i store VEGA i København. Han spillede i år på den norske pendant til Eurosonic, by:Larm, og nu drager den unge kunstner altså atter udenlands for at give internationale musikentusiaster en smagsprøve på, hvad der med internationalt potentiale rør sig på den danske hiphop– og rap-scene.

Gurr

Den Berlin-baserede gruppe Gurr, som består af Andreya og Laura Lee, var tidligere på vores liste over fem tyske navne man burde kende til. Derudover har de to unge damer ikke kun tilegnet sig stor anerkendelse i hjemlandet, men også internationalt ved tidligere på året at vinde IMPALA’s prestigefyldte årlige albumpris, European Album of the Year Award for duoens debutalbum In My Head. Er man til hvad gruppen selv kalder “first wave gurrrlcore-musik”, hvor rocket, lækker guitar og gennemtrængende trommer er i højsædet, så er Gurr helt sikkert et lyt værd.

Boy Azooga

Udover i disse dage at gæste den tyske Reeperbahn Festival, lægger det britiske rockband Boy Azooga også vejen forbi den hollandske festival til januar. Gruppen udgav tidligere på året det psykedeliske debutalbum 1, 2, Kung Fu! hvor de fire gutter Davey Newington, Sam Barnes, Dylan Morgan og Dafydd Davies sammenfletter et væld af musikalske genrer til et trippet musikunivers.

Mavi Phoenix

Den østrigske pop-darling Mavi Phoenix har haft medvind den seneste tid. I hjemlandet er de vilde med hendes attitudefulde blend af bedroom-pop, hiphop og R&B, men også her i Danmark, har rygtet om den unge sangerinde, sangskriver og producer spredt sig. Med Copenhagen Records i ryggen har hun allerede gæstet landet i flere omgange både som opvarmning for Scarlet Pleasure og på dette års Roskilde Festival. Hun skulle egentligt også have spillet sin første headliner i Lille VEGA i slutningen af oktober, men koncerten er desværre aflyst. Vi krydser fingre for, at det ikke sker med koncerten på Eurosonic, så gæsterne kan få lov at opleve den sprudlende kunstners univers inspireret af navne så forskellige som The Verve, U2 og Kanye West.
Læs vores interview med Mavi Phoenix her.

Sarah Klang

Den svenske sangerinde Sarah Klang debuterede tidligere på året med albummet Love In The Milky Way, der høstede stor anerkendelse i det svenske musikmiljø. Med sine melodiske og bløde sange, bringer den svenske artist et mere sårbart og følsomt univers på Eurosonic-tapetet. Har du ikke mulighed for at opleve Sarah klang i Groningen, kan du fange hende i København, når hun gæster Lille VEGA den 6. december i år.

Her er de resterende navne og de radiokanaler, der har udvalgt dem:

Any Other (it) – RAI/Radio 2
Apey & the Pea (hu) – MTVA/Pető Radio
Bass Astral x Igo (pl) – Polski Radio
Battle Beast (fi) – YleX
blackwave. (be) – VRT/Studio Brussel
Crimer (ch) – SRF
Delaporte (es) – Los 40 Principales
Eli (de) – ARD
Fleche Love (ch) – Couleur 3
Fontaines D.C. (ie) – RTE/2FM
Hatari (is) – RUV/RAS2
Holy Motors (ee) – ERR/Raadio 2
Isama Zing (sk) – RTVS/Radio_FM
Keep Razors Sharp (pt) – RTP/Antena 3
MAiKA (rs) – RTS/Radio Belgrade One
Moha La Squale (fr) – Radio France/MOUV
Napoleon Gold (lu) – LUERSL/100.7
Rimon (nl) – NPO/3FM
Ruth Koleva & The Fingertones (bg) – BNR
San Holo (nl) – NPO/3FM
Sonnfjord (be) – RTBF/Pure FM
Tatum Rush (ch) – RSI
Torul (si) – Radio Slovenia/Val202
Very Cool People (lv) – Pieci/Latvijas Radio 5

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com