fbpx

NORDISKE HITS // Uge 36

Foto: Fay Wildhagen // Johanna Siring

Den sidste uge har atter budt på masser af ny, lækker musik fra de nordlige breddegrader. I dag har vi derfor opdateret Nordiske Hits-playlisten med 10 solide numre, du absolut ikke må gå glip af. Derudover sætter vi fokus på tre af numrene, som i denne ombæring byder på storslået, melodisk pop, punk- rockede coversange og smooth lo-fi-pop.

Fay Wildhagen – “New Again”

Den Oslobaserede sangerinde Fay Wildhagen er på banen med den nye, storslåede single “New Again”. Vi må indrømme, at vi i allerede er ret begejstrede for den norske sangerinde, der blandt andet vandt “Årets Internationale Navn” ved Bands of Tomorrows Music Awards tilbage i 2016. Hun kick-startede sin karriere som soloartist med debutalbummet Into The Woods i 2015, hvor nummeret med selvsamme navn blev udvalgt som underlægningsmusik til den hyper-populære norske tv-serie SKAM. Vi anbefaler, at du giver Fay Wildhagens melodiske og smukke lydunivers et lyt, når nu du kan.

Holm – “With Every Heartbeat

Den aarhusianske kunstner Mikkel Holm Silkjær har med sin seneste udgivelse under soloprojekt Holm kastet sig over helt nye udfordringer med et alternativt take på den svenske popsangerinde Robyns “With Every Heartbeat”. Holm, som også er frontfigur i punkrock-gruppen Yung, puster hermed nyt liv i den populære ørehænger, som altså nu findes i en, må man sige, noget mere punket og indierocket udgave.

Mai Miyako – “Vanilla High”

Det Københavnbaserede act Mai Miyako slog hul på weekenden med udgivelsen af EP’en Second Release, der indeholder fire sprøde lo-fi popnumre. Manden bag projektet er Michael Bjerre, der blandt andet har brygget på EP’en med hjælp fra Hasse Mydtskov (Kissaway Trail og Christian Hjelm). Singlen “Vanilla High” fra selvsamme EP byder på bløde guitarriffs, poppede rytmer og melodiske overgange, akkompagneret af Bjerres fine vokal. Tag et lyt til nummeret, der giver en glimrende forsmag på resten af EP’en.

Ellers tilføjet:

Pil – “Soul Be Gone”
Karenina – “Under Min Hud”
ARES – “Lost My Mind”
IDA KUDO – “Ghost”
PROFESSOR PUS – “Fugl”
WATWFTCTKI – “Out of Doubt”
M. Rexen – “Love In Three Stages”

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com