fbpx

Norske RebMoe bryder med sociale normer på den energiske “Why Am I Like This”

Foto: Karoline Mundal

I fredags landede der nye toner fra norske RebMoe i form af den rebelske basbeat-single “Why Am I Like This” med tilhørende farverig og finurlig DIY-musikvideo.
Det ligger allerede lidt i navnet. Norske RebMoe er en ung musiker med masser af energi, som ikke vil lade sig styre af sociale barrierer og normer – især ikke når det kommer til uddannelsespres, arbejdsræs og kampen om det perfekte CV.
For selvom hun er ved at færdiggøre sit speciale på Cambridge University og har et studiejob ved siden af, vil hun også gerne have tid til sine hobbyer, uden at skamme sig over at nedprioritere studie og arbejde.
Den holdning har hun nu givet musikalsk liv til i form af det energiske electrohouse-track “Why Am I Like This”, der trækker stærke tråde til ravekulturen, og fyldes op med technoinspirerede, bastunge dansebeats. Henover den instrumentale flade slynges RebMoes skarpe og fængende vokal ud, leveret med en bevidst ligegyldighed, der på helt perfekt vis forstyrrer det energiske og taktfaste beat.
Om det nye nummer og den tilhørende video fortæller RebMoe:
Why Am I Like this is about not being able to master everything and the relief of sometimes letting oneself down. The lyrics in itself can appear quite sad, however becomes a bit ironic with the crazy beat. I wanted to make a song about the guilty-pleasure of not pleasing everyone. I feel that there is a pressure to always appear professional. However, I don’t want to become a ‘walking CV’ and always being so employable. For me this song is rather rebellious as I feel that I break loose from those barriers and social norms. I want people to be more happy, have fun and be themselves. That’s why I filmed the music video at my posh school, at the office (where I work) and outside Oslo’s most corporate area.
Skulle du sidde og tænke: “Jamen RebMoe har jeg da også hørt i en anden sammenhæng, eller set et eller andet sted i en anden forbindelse” – så har du fat i noget. Udover sine soloprojekter, har RebMoe tidligere teamet op med den norske producer, Coucheron, på nummeret “Hunky Donk”. Derudover er hun gode venner med den unge, norske hiphop-hitmager Pasha, og figurerede tidligere på året som featuring på rapperens nummer, “I Don’t Speak French”. Pasha gav desuden et festfyrværkeri af en koncert ved dette års SPOT Festival, hvor RebMoe var med på scenen som gæsteoptræden.
Den finurlige musikvideo (hvor du i øvrigt kan spotte Pasha et par gange) er delvist filmet ved Cambridge University og i Oslo, og er instrueret og klippet sammen af RebMoe selv.

Tags:
,
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com