fbpx

SHERPA har kickstartet deres efterårsturné med udgivelsen af den nye single “Soldier”

Foto: PR

“Soldier” er et dramatisk og følelsesladet popnummer, der italesætter problematikken i et forhold, hvor det kun er den ene part, der kæmper.
Den danske prog-popduo SHERPA var sidste år blandt vinderne af DRs talentudviklingsprogram KarriereKanonen, og de har siden arbejdet på projektet, som nu har kastet singlen “Soldier” af sig. Selvom det var nummeret “Fornever”, der markerede makkerparret Carsten Sherpa og Tore Nissens debutsingle, og vi siden også har fået EP’en Heartless, var “Soldier” faktisk det allerførste nummer, de to skrev sammen.
“Soldier” er indbegrebet af et storslået popnummer. Den lægger helt stille ud med fint klaverspil akkompagneret af Carsten Sherpas sprøde og kraftfulde vokal, inden denne indledende stille del, efter konstateringen “I’m in a war“, erstattes af et bombastisk, hårdtslående elektronisk break og derfra intensiveres. Lydbilledet er massivt og detaljerigt og spiller godt på kombinationen af det akustisk klingende klaverspil, de mange elektroniske virkemidler og Sherpas flotte falset og kraftfulde røst.
Gruppen siger selv om nummeret, at det med sin dybtfølte vokal, dystre og mystiske 1980’er-stemning og progressive tilgang til udarbejdelsen af en dramatisk popsang, udgør selve kernen af SHERPAs DNA.
Da vi sidste år fik os en snak med Carsten Sherpa på SMUKFEST umiddelbart efter sejren i KarriereKanonen, sagde han blandt andet om “Soldier”:
Vores sange handler om kærlighedens skyggesider. Et af vores numre handler for eksempel om, at man kæmper for noget sammen i et forhold, whatever, og man tror ligesom, at man er sammen om det. Men på et eller andet tidspunkt, så finder man ud af, at man faktisk er den eneste, der kæmper i det her forhold.
I pressemeddelelsen fortæller Carsten Sherpa yderligere:
Jeg kender mange, der har kæmpet forgæves. De vil så gerne have det til at fungere at de på en eller anden måde bliver forblændet af det. På et tidspunkt indser de at den anden ikke har gjort noget for at få forholdet til at fungere.
Singlen, som udkom i torsdags, markerede desuden starten på den efterårsturné, de to musikere nu er ude på. Den startede i Næstved, lægger i aften vejen forbi Køge og fortsætter til blandt andet Esbjerg og Aarhus, inden den afrundes på Ideal Bar i København.
De resterende datoer for touren ser således ud:
22.09: Tapperiet – Køge
28.09: Stars – Vordingborg
04.10: Headquarters – Aarhus
05.10: Konfus – Esbjerg
06.10: Værket – Vejle
12.10: Ideal Bar Vega – København
Med “Soldier” følger også en lyric-video, som du kan se herunder. Om den har Carsten Sherpa fortalt os:
– ja – jeg sidder ret nøgen og sur under en bruser. Det var min kærestes ide.
Bliv blæst bagover af “Soldier” her:

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com