fbpx

The Japanese House leverer afbalanceret vellyd på den dugfriske single “Lilo”

Foto: Amir Hossain

Så er der nye melodiske toner fra britiske The Japanese House, der netop har lanceret det nyeste singleudspil “Lilo”.
Den britiske synth-pop-artist The Japanese House har netop sluppet den dugfriske single “Lilo”, der smører dine øregange med vellyd, på sådan en solrig fredag formiddag. Bag kunstnernavnet finder vi sangskriver, producer og sanger Amber Bain, som vi må indrømme at vi er ret begejstrede for.
Selvom Amber endnu ikke har nogle albums på CV’et, har hun snedkereret og udgivet hele fire EP’er på pladeselskabet Dirty Hit. Debut-EP’en Pools To Bathe In og Clean ramte gaden i 2015, efterfulgt af Swim Against The Tide fra 2016 og den nyeste EP Saw You In A Dream fra 2017. Briten har tidligere  supportet for The 1975, og har siden spillet en lang række udsolgte koncerter samt optrådt på Koko i London.
Nu er The Japanese House tilbage med det nyeste skud på stammen, i form af singlen “Lilo”, der må siges at være noget af en elektronisk lækkerbisken. Mens nummeret skydes i gang med sin nærmest organiske sound, der kan indhylle enhver lytter i en ophøjet ro, bygges nummeret langsomt op til en dynamisk fornøjelse. Ambers varme og fyldige vokal akkompagneres af luftige korsekvenser, der sammen med guitarens bløde strøg giver en melodisk og afbalanceret feeling. De legende rytmiske afvigelser giver nummeret en smule ekstra krydderi, og man kommer ikke udenom, at der er en behagelig omgang vellyd på spil i “Lilo”.
Amber forklarer, at den nye single er inspireret af en god veninde, der tog mod til sig og kastede sig ud i kærligheden og nye forhold. “Lilo” er på mange måder et udtryk for, at man må kaste sig ud i nye forhold og ikke lade sig begrænse af frygten for at blive såret: “… it is a reminder to me that I am good  at falling in love and I can survive falling out of it. I’m good at falling.”
Vi er i hvert fald faldet pladask for den nye single “Lilo”, som du kan høre her.

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com