fbpx

The Love Coffin – Cloudlands

Foto: Zarko Ivetic
Udgivelsesdato: Fredag den 28. september 2018
Label: Bad Afro Records

På Cloudlands bliver man atter revet med ind i The Love Coffins følelsesmæssige og til tider støjende univers, og de formår endnu engang at nå helt ind under huden på sin lytter.

The Love Coffin – Cloudlands
5 / 5 Reviewer
Rating5

Rockkvintetten The Love Coffin har endelig løftet sløret for det længeventede debutalbum Cloudlands. De to tidligere EP’er, Veranda og Buffalo Thunder, var intet mindre end fremragende, og der har derfor været høje forventninger til debutalbummet.
Efter udgivelsen af Veranda i 2015 var The Love Coffin en smule mysterisk, men de fik i forbindelse med Buffalo Thunder spillet en større række koncerter og så småt åbnet mere op. Dette er nok en god måde at gøre sig mere interessant som band, men meget tyder på at det faktisk aldrig har været deres intention. Man får ikke indtryk af, at The Love Coffin har travlt. De er kompromisløse og utroligt
dedikerede, hvilket har ført til glimrende udgivelser, og Cloudlands er ingen undtagelse.
Allerede på åbneren, ”Sense Of Indifference”, begynder hårene så småt at rejse sig til lyden af den akustiske guitar, komplimenteret af forsanger Jonatan K. Magnussens nærværende vokal. Efterfølgende bidrager nummeret ”Pure” med et nyt og mere lystigt aspekt af The Love Coffins oftest rå og mørke univers. På ”Blind” åbnes der i modsætning hertil op for et mere ømt og længselsfuldt udtryk, hvor især ordene ”have to reach your heart and make it melt” kan gøre lytteren helt blød i knæene.
Især på numre som ”Blind” og ”Save It All,” står det klart, at The Love Coffin stadig holder meget af den western-inspirerede guitar. Der er noget ’lone rider’ over atmosfæren på det melodiøse nummer ”Save It All”, der ved hjælp af den stemningsfulde guitar, giver følelsen af at befinde sig et sted midt ude i ødemarken.
Det kryptiske nummer ”Take Good Care Of Me” er et af pladens mange højdepunkter. Nummeret kan blandt mange ord, beskrives som forførende og ’sneaky.’ Lytteren forføres af de tunge, nærmest slæbende trommer og ikke mindst Magnussens intense stemme, som emmer af begær og længsel.
Endnu et af pladens højdepunkter opstår på nummeret ”Cloudlands,” som indledes med en uimodståelig intro. Den akustiske guitar komplimenteres af en dæmpet vokal og danner ramme for et smukt første vers, hvorefter der i omkvædet bygges op til et støjende forløb. Nummeret kulminerer ved lyden af Alexander Vitus’ hårdslående trommer, den skramlende guitar, og ikke mindst når Magnussen giver alt han har i sig med ordene, ”come raise your hands, feel the rain on your skin, let it wash all your troubles away.”
Cloudlands rundes af med det romantiske nummer ”Concrete Foreign Shores,” som er både fortvivlet og længselsfuldt med et opløftende omkvæd og en imponerende outro. Som på de to tidligere udgivelser, er The Love Coffins lyd stadig rig på kontraster. På Cloudlands berøres atter dybe følelser som kærlighed og længsel, men udgivelsen bevæger sig denne gang mere mellem det melankolske og et mere optimistisk udtryk. The Love Coffins lyd er både ’haunting’ og utrolig smuk, og med et hav af dybe og imponerende sangtekster er de et band, der virkelig kan mærkes. Cloudlands er endnu en glimrende og stærk udgivelse.
The Love Coffin besidder uden tvivl et kæmpe talent og står bag den mest unikke og fængslende lyd, som efter min mening hidtil er dukket op i den danske musikbranche.

Janne Nesting
jannenesting@bandsoftomorrow.com