fbpx

Ugens Upcoming: Cellophane Flower

Foto: Cellophane Flower

Ugens Upcoming serverer tung elektronisk hybridrock og poetisk melankoli. De drømmer om kunstnerisk frihed, om at betyde noget for nogen og om stadig at få invitationer til svedige afterparties som 60årige. Tag godt imod Cellophane Flower!


Sponsoreret af

Den nye aarhusianske kvartet Cellophane Flower består af sanger Tobias Pisani, guitarist Anton Severin, bassist Jonatan Dige og David Sall på trommer. Gruppen er højaktuelle med deres debutsingle “Down the Line” – et tungt og melankolsk nummer, der kom på gaden den 16. august. Gruppen selv betegner genren som elektronisk hybridrock, hvilket passer meget godt på deres dystre men dragende lydunivers, hvor de velspillede, tunge og rockede vibes akkompagneres af Tobias Pisanis mørke men viljefaste og solide vokal.
Cellophane Flowers kommer med en lyd, der står i kontrast til de mange poppede arrangementer, der flyder ud af højtalerne for tiden, og har netop givet debutkoncert på Train under Aarhus Festuge. De unge aarhusianere finder inspiration i nogle af musikbranchens helt store kanoner, som Radiohead og David Bowie, og drømmer om at kunne skabe musik, der interagerer og bevæger tilhørerne – “at være noget for nogen”, som de udtrykker i interviewet nedenfor.
Cellophane Flower brygger lige nu på to kommende singler og på en kommende musikvideo til “Down the Line”, som du kan høre her.

Hvem er Cellophane Flower?

– Cellophane Flower er den samtale man har med sig selv i spejlet.
Cellophane Flower fortæller de historier vi helst ikke vil indrømme over for os selv.
Cellophane Flower tager dig altid i at lyve, men tillader dig at digte.
Cellophane Flower fortæller dig ikke, at det nok skal gå og vi stopper dig ikke i at græde.
Cellophane Flower er en blomst foldet af cellofan, rakt ud til dig som et tegn på forståelse.
Cellophane Flower er fire unge mænd der leder efter hinanden.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vores lyd er tungsindig, poppet, melodiøst, elektronisk og rocket. Den er stor og indadvendt, som en gåtur i natten mens din kæreste sover derhjemme. Bare dig, alene med dig selv og alle livets facetter – både alt det smukke og alt det frastødende.

Hvordan startede I?

Vi har altid spillet sammen. Nu har vi lavet noget, vi gerne vil dele ud af.

Kan I fortælle lidt om den proces der foregår, når I skriver musik?

Vi starter hver øver med en jamsession på alt mellem 10 og 40 minutter, som, når det er mest magisk, kan blive til starten på en ny sang. Her, tidligt i processen tager vi en snak om hvor sangen vil hen, og hvilke sider af os den prøver at udtrykke. Vores forsanger Tobias dykker dybt ind i sig selv for at give ord til det musikstykke, der langsomt tager form omkring os. Til sidst kommer en lang produktionsfase, hvor vi finpudser hver eneste lille detalje, indtil sangen kan stå på sine egne ben.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Radiohead, David Bowie og Bright Eyes.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Zar Paulo, både debuten, Radiotårn og det nye skud, Højen.

Hvad er I igang med lige nu?

– Vi kan meget snart afsløre en dugfrisk musikvideo til vores debutsingle Down the Line, der er filmet i den fantastiske natur ved vesterhavet, hvor vi har arbejdet en weekend med Vitus Films. Derudover er single nummer 2 og 3 også allerede i ovnen.

Hvad er drømmen?

– Vi drømmer om at røre folk og lave musik, som betyder noget for vores lyttere. Vi vil gerne være noget for nogen og vi vil gerne, at andre er noget for os. Vi drømmer også om de store scener, og friheden til at lave de ting vi gerne vil uden at skulle gå på kompromis. Men den hellige gral er stadig at blive inviteret til efterfesterne når vi er 60.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

– Live har altid haft en særlig plads i vores hjerter. Der er intet som at stå på en scene og have publikums fulde opmærksomhed. Man er på en gang en karakter og sit mest sande selv. Studieprocessen giver os mulighed for at arbejde med sangene på nye måder, hvor vi kan gøre ting uden de begrænsninger man ellers er underlagt når man spiller live. Øvelokalet er der hvor alt Cellophane Flowers materiale fødes og er en fast del af vores hverdag.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “Down the Line”, vores debutsingle.

Hvis I ikke skulle lave musik hvad skulle I så lave?

– Så skulle vi nok lave en anden form for kunst i form af digtning, maling eller performancekunst. Den kunstneriske proces er udfordrende og frodig på en intens og livgivende måde – det ville ingen af os kunne undvære særligt længe.
Hent Limelight app’en her:

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com