fbpx

Ugens Upcoming: KLIPO

Foto: Lasse Mølsted

Ugens Upcoming byder på tung elektro-pop med en snert af melankoli, hvirvlet ind i lækre lyriske finesser. Han drømmer om at kunne inspirere andre med sin musik og finder selv stor inspiration i kunstnere som Karl William og Lydmor. Tag godt imod KLIPO!


Sponsoreret af

Den unge producer og sanger KLIPO lancerede i fredags den brandvarme EP Purpurlyd, der er den anden i rækken fra elektro-artistens hånd. Bag kunstnernavnet finder vi den 18-årige Johannes Bruun, der, trods hans unge alder, allerede har vind i sejlene på sin færd ind i den danske musikbranche. Med nummeret “Et barn”, der er en del af debut-EP’en Dagdrømme fra 2017, strøg han direkte ind som Ugens Kanon i P3’s KarriereKanonen. Tidligere på året kunne KLIPO opleves til Bands of Tomorrows koncerter i Byhaven, Pumpehuset og i foråret gæstede han derudover Distortion Ø’s hovedscene. Nu er han klar med dugfriske tunes, og det er svært ikke at lade sig begejstre af den unge kunstners store mængde potentiale.
Med EP’en Purpurlyd leverer KLIPO en solid omgang electro-pop, med et tvist af R&B, hvor den stærke synth suppleres af dynamiske rytmesekvenser og en fin og melankolsk vokalpræstation. Det er let at få øje på KLIPOs kærlighed til de poetiske elementer, da hans musik skaber rum til – og fokuserer på – det danske, skræddersyede lyrikunivers.
Ifølge kunstneren selv kan skabelsen af ny musik afspejle de følelser, man går og bakser med:
Purpurlyd er en samling, bestående af 5 sange der på sin vis fungerer som en følelsesmæssig dagbog for de seneste otte måneder. En blanding af en følelse af at få en ny start, og være helt ny i livet, men samtidig at føle sig forvirret, beskidt og magtesløs. En blanding af, efter at være droppet ud af gymnasiet for at gå musikkens vej, at føle sig totalt på rette vej, men samtidig at være fuldkomment angst for fremtiden og hvad den bringer.
Sådan beskriver Johannes Bruun sit nye musikalske skud på stammen.
Her på redaktionen er vi ret begejstrede for de sprøde tunes fra den unge musiksnedker. Vi har stillet KLIPO et par hurtige spørgsmål – du kan læse meget mere om den unge kunstner nedenfor.

Hvem er Klipo?

– Jeg hedder Johannes, jeg er 18 år gammel og så elsker jeg smeltet ost og elektronisk musik. Hvordan vil du beskrive din lyd? Min lyd er melankolsk og poppet, men samtidig poetisk og kantsøgende, både produktionsmæssigt og lyrisk.

Hvordan startede du?

– Jeg startede på efterskolen, hvor jeg fik en stor passion for elektronisk pop og for vækstlagsmusik generelt.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg laver ofte mine tekster og mine produktioner hver for sig, og når jeg kan se en sammenhæng mellem to dele, så stykker jeg dem sammen og så bliver det til en sang. Det er mega vigtigt for mig, at produktionerne afspejler det lyriske univers, man må ikke kunne mærke at det er lavet ”i to etaper.”

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Karl William og Lydmor har været to af mine helt store forbilleder i lang tid. Især den lyriske side af Karl Williams første album, ’Døende’ fik mig til at få øjnene op for det dansksprogede musik.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige nu hører jeg sindsygt meget Troye Sivan og Rest in Beats.

Hvad er du i gang med lige nu?

– Lige nu sidder jeg og spiser en omelet med virkelig meget smeltet cheddar oven på, og svarer på sjove spørgsmål.

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at der er nogle unge mennesker ude i den her verden, der synes det jeg laver er fedt og at de får lyst til at lave noget kreativt.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

– Altid indspilning, studiet er mit hjem (både i overført og bogstavelig forstand).

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Helt 100% ’Luna’ fra min nye EP, Purpurlyd!!! Den har været over et år under vejs, og jeg er så lykkelig over at den endelig lykkedes, lige som jeg havde håbet – tjek det ud!

Hvis ikke du skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

– Hvis jeg ikke skulle lave musik, ville jeg nok være manager for en anden artist, eller måske være radiovært, eller sidde ved et pladeselskab! Der er så mange muligheder – men jeg tror ikke jeg ville kunne give slip på musikken fuldstændig.

Hent Limelight app’en her:

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com