fbpx

Ugens Upcoming: Of The Valley

Foto: Gitte Friis

Vi har i denne uge har rettet blikket mod en ganske sjælfuld artist, når Ugens Upcoming udgøres af den canadisk fødte, men Københavnbaserede artist, Of The Valley. Ud over sin karriere som videnskabsmand, sætter artisten alle sejl ind på musikken, når han fredag den 28. september slipper sit debutalbum løs. Tag godt imod Of The Valley!


Sponsoreret af

Bag kunstnernavnet Of The Valley finder vi den canadiske singer/songwriter Brian Della Valle, der på fredag den 28. september er aktuel med det selvbetitlede debutalbum Of The Valley. Vi har tidligere ytret stor begejstring for artistens singleudspil, hvor især de seneste udgivelser “Quiet and Qurious” og “Italy” havde en dragende effekt på os. Vi glæder os mildest talt ret meget til at lægge øre til Brians kommende album.
I 2007 flyttede den canadiske musiker til København for at tage sin ph.d. i neuroscience, og bringer dermed en ganske særlig tilgang til musikken og det kunstneriske projekt med ind i sin musik. Selvom videnskab og kunstneriske projekter ofte ses som hinandens modsætninger, mener Brian ikke at der er stor forskel på at være forsker og musiker:
For mig er det at skrive musik og tekster ikke meget anderledes end at være forsker. I forskningen står vi på kanten og på skuldrene af giganter og forsøger at indfange den objektive sandhed. Den kunstneriske bedrift er ikke så anderledes: man står på klippeafsatsen og kaster sin snøre ud i det ukendte og håber, at man fanger noget. En subjektiv sandhed. Noget der bevæger, noget der kræver et mod at læse højt. At jagte naturens sandheder er magen til den proces at jagte dine sandheder.
I presseteksten beskrives Of The Valleys kunstneriske lyd som “et sted imellem Bon Iver og The National”, hvilket egentlig er meget rammende for det lydunivers vi blandt andet møder på “Italy” og “Quiet and Qurious”. Særligt karakteristisk er canadierens mørke, rolige stemme, der akkompagneres af flydende synthlag, marcherende trommer, samt melodiske og storslåede kompositioner. Brians dybsindige, eftertænksomme og velkomponerede sound er en stærk stemningsspreder – ligesom vi oplever det hos artistens to store inspirationskilder.
Tidligere på året agerede Of The Valley support for den canadiske musiker Afie Jurvanen, der går under pseudonymet Bahamas, på dennes europatourne. Den femte oktober har du mulighed for at opleve Of The Valley og band in-concert, når han lægger vejen forbi VEGAs Ideal Bar i København. Of The Valley emmer af talent, og vi vil klart anbefale dig at du giver hans smukke lydunivers et lyt – eventuelt med et kik på den dugfriske musikvideo til nummeret “The Tides”.

Vi har stillet Of The Valley et par hurtige spørgsmål – lær den talentfulde kunstner at kende nedenfor.

Hvem er Of The Valley?

Of The Valley er en oversættelse af mit efternavn, Della Valle. Som tekstforfatter, sanger og musiker er Of The Valley det sted, hvor den kunstneriske stemme taler ud fra.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Jeg vil beskrive min lyd gennem modsætninger. Jordisk og æterisk, fast og improviseret, stille og højt. Udforskningen af en emotion resulterer i en reaktion – en balancehandling. Jeg har set ordet ’tålmodig’ i mange anmeldelser for nyligt. Måske er det en god beskrivelse. Med hensyn til genrer tror jeg det falder ind i en moderne folk-stil, måske kunne man sige alternativ folk.

Hvordan startede du?

Jeg har spillet musik siden jeg var lille, men det tog år – faktisk indtil slutningen af mine 20’ere – før min helt egen stemme kom frem. Jeg skulle finde ind til det sted, hvor ord kunne udtrykke mine egne personlige værdier og stemninger. Denne transformation fandt sted på de danske breddegrader, hvor OTV har taget form inden for de sidste 4-5 år. Mine rødder her i Danmark vokser sig derfor større og større.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Processen er først og fremmest baseret på tillid. Den første sang kom lige igennem mig fra pen til papir. Den havde en anden stemme, en stemme, der var stærk, direkte og skåret. Stemmen fangede mine erfaringer og oplevelser bedre, end jeg selv kunne på det tidspunkt. Det føltes som om, der var en stemme begravet dybt inde i mig, så jeg besluttede mig for at arbejde på at lukke den ud. Jeg købte en skrivemaskine på DBA og begyndede at udforske maskinen. Det tog tid før jeg kunne skrive hurtigt, smooth og fejlfrit, men efter en tid kom stemmen tilbage. Selve musikken og melodien er lidt anderledes. Jeg bladrer gennem akkorder på min guitar eller mit klaver og gentager disse igen og igen for at lade akkordernes følelser opbygge. Til slut improviserer jeg normalt de mere flashy elementer på pladen, så den føles mere løs og levende.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Af tekstforfattere vil jeg sige Shane MacGowan (The Pogues) og Leonard Cohen, på den følelsesmæssige lyd Justin Vernon (Bon Iver) og Feist og på optræden og performance Nina Simone og Van Morrison. Hovedindflydelsen kommer i sig selv fra at spille musik og skrive. Sagt på en anden måde: af at arbejde. Du er nødt til at finde ud af, hvad du er klar til at sige med din musik. Ingen andre kan føre dig derhen, udover dig selv og dit arbejde.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Nick Cave & the Bad Seeds’ Push The Sky Away, spiller lige nu.

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg planlægger mit show på VEGA Ideal Bar den 5. oktober. Jeg har en utrolig god vokalist, der skal med til koncerten, og vi har vores første øver i dag. Jeg skal også ringe til en saxofonist, som jeg regner med at tage med til koncerten, og senere i aften har jeg en øver med mit band. Derudover udgiver jeg mit debutalbum på fredag, så jeg bør nok planlægge et lille ølsmagnings-arrangement med nogle venner.

Hvad er drømmen?

Drømmen med den indspillede musik er at fange øjeblikke med mere klarhed. Drømmen med optrædenerne er at givere både musikere og publikum en følelsesmæssig frihed. Når disse to elementer bliver mere og mere fokuserede, er alle veje åbne – “the sky is the limit”.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

Både indspilning og koncerter er stramme, fokuserede oplevelser, der fanger lyden samtidigt med at man efterlader noget. Jeg elsker risikoen ved begge dele. Øvelokalet er mere risikofrit – det er her grundarbejdet i udforskningen af det emotionelle tager sin begyndelse. Alle tre dele er enormt vigtige. Det er ikke muligt at vælge imellem dem.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Hvis jeg ser på beskrivelsen af min lyd ovenfor, vil jeg sige “Ride Alone”. Den starter med en grounded guitar og bariton vokal, der udvikler sig til et svævende æterisk omkvæd, og denne bue af nummeret løfter sangeren til et andet og nyt niveau af følelsesmæssig frigivelse. Han er rolig og alligevel virkelig levende.

Hvis ikke du skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Sandsynligvis skrive bøger eller være videnskabsmand. I mine øjne udforsker kunst og videnskab sandheden. Videnskaben udforsker naturens sandhed og gennem kunst udforsker man sin egen.

Hent Limelight app’en her:

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com