fbpx

Unknown Mortal Orchestra annoncerer nyt instrumentalt album og teaser med førstesinglen “Hanoi 6”

Foto: Neil Krug


IC-01 Hanoi er på gaden den 26. oktober via Jagjaguwar, og er bandets anden albumudgivelse i 2018.

Bedst som hypen omkring Unknown Mortal Orchestras første album i tre år, Sex & Food, har lagt sig, og sommerens festivalkoncerter er ovre, er frontmand Ruban Nielson, brormand Kody Nielson og Jacob Portrait igen tilbage med nyt. Denne gang drejer det sig om det instrumentale album IC-01 Hanoi, som indeholder syv numre indspillet i det Hanoi-baserede studie Phù Sa sammen med den lokale musiker Minh Nguyen. Nguyen står for lyden af en lille fløjte ved navn sáo trúc, đàn môi, som er et traditionelt, vietnamesisk instrument og percussion.

Som brugen af de her instrumenter indikerer, er det et noget eksperimenterende udspil, psychpop-gruppen kommer med, og det må man sige, at førstesinglen “Hanoi 6” også peger i retningen af – især mod slut, hvor de mange atypiske instrumenter virkelig kommer til udtryk. Bag både flygelhorn, keyboard og saxofon finder du i øvrigt Ruban Nielsons far.

De syv instrumentals blev til i forbindelse med indspilningen af Sex & Food, hvor Nielson rejste jorden rundt i fodsporene på
både store idoler og historiens vingesus. En proces han fortalte os alt om i et interview tilbage i april, som du kan læse på hjemmesiden.

Unknown Mortal Orchestra var senest forbi Danmark som en af navnene på årets Haven Festival, og gruppen vender igen tilbage, når de slår vejen forbi Store VEGA den 6. november.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com