fbpx

Wolf Alice vinder Mercury Prize 2018

Foto: Laura Allard Fleischl

Udover den prestigefulde vindertitel, løber det alternative rockband også med 25.000 pund efter aftenens ceremoni i London .
I timerne op til den store Mercury Prize-fest i London i dag, udgav vi artiklen her, som tog dig tæt på de 12 album, som i år var med i kapløbet om Mercury Prize 2018. Hvis du ikke allerede kender til prisen, så er den siden 1992 blevet uddelt til kunstneren bag, hvad en nøje udvalgt jury vurderer er det bedste album fra et britisk act hele året. I ’92 var det Primal Scream, der med albummet Screamadelica løb med sejren, og siden da er artister som The xx, Arctic Monkeys, James Blake, PJ Harvey (to gange!) og senest Sampha blevet hædret med den fornemme pris.
Årets 12 nominerede album kom blandt andet fra Arctic Monkeys, Noel Gallagher, Lily Allen, XL Recordings ejer Richard Russel og hans projekt Everything is Recorded og helt nye stjerneskud som R&B/Soul-prinsessen Jorja Smith og den PJ Harvey-klingende Nadine Shah. Sidstnævnte var faktisk lige til det sidste tippet som årets vinder med albummet Holiday Destination, men det viste sig at være den alternative rockgruppe Wolf Alice, der løb med prisen.
Vi har selv holdt et vågent øje med gruppen, som er gået hen og blevet lidt af en redaktionsdarling, når det kommer til dækningen af den britiske rockscene, og vores anmelder var også ret begejstret for deres 2017 album Visions of a Life, som altså nu har vist sig at markere et nyt højdepunkt for gruppen (formoder vi). I anmeldelsen skrev vi blandt andet:
– Visions of a Life bærer stort præg af livets, og især ungdommens, svingende stadier, og er bygget på følelser, de fleste nok vil kunne nikke genkendende til. Med sin vildskab og længselsfulde udtryk, er der meget, der tyder på, at det netop er dette, Wolf Alice, har forsøgt at belyse. Visions of a Life er med andre ord en humørsvingende affære, men uden at blive alt for rodet og usammenhængende. Wolf Alice har derimod skabt en flot og vellykket anden plade med en yderst talentfuld sangerinde i front.
Visions of a Life er et eksperimenterende udspil fra gruppen, og det appellerer bredt i dets (vellykkede) forsøg på numre inden for både dreampop, klassisk alternativ rock og regulær punk (“Yuk Foo” vi tænker på dig)
NME var med, da kvartetten mødte op på den røde løber forud for ceremonien, og der afslørede trommeslager Joel Amey, at pengene, hvis de vandt, måske ville gå til at finde deres eget sted i London eller til at tage i studiet. “Der er uendelige muligheder med en pengesum så stor, og hvis vi skulle gå hen og vinde, ville det helt klart tage lang og hård tid at få gennemtænkt, hvordan vi skulle bruge dem ansvarligt og kreativt,” sagde han ydmygt. Så er der vist ikke andet for end at gå i tænkeboksen, nu den store sum penge rent faktisk er endt i deres lommer.
Ceremonien blev afholdt i Eventi Apollo i London-bydelen Hammersmith og havde den berømte Radio 1 DJ Annie Mac som vært. Eventet bød på optrædener fra et stort udvalg af nominerede artister, heriblandt Florence + The Machine, Jorja Smith, Novelist, King Krule, Nadine Shah og vinderne Wolf Alice. Lyt til Visions of a Life, som udkom via Dirty Hit den 29. september 2017, her nedenfor, og læs vores interview med, anmeldelser af, og andre artikler om Wolf Alice her.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com