fbpx

10 hurtige til… Jaakko Eino Kalevi

Foto: Maxime Imbert

Jaakko Eino Kalevi har netop udgivet albummet Out of Touch, som spænder over alt fra psych og motown til pop og lidt lækre jazzede undertoner (ja, der er saxofon på albummet, og ja, han spiller den selv). Vi har i anledning af albumudgivelsen fået Jaakko Eino Kalevi til at svare på vores 10 hurtige spørgsmål om alt fra inspirationskilder til drømmekoncerter og alternative karrierer.
Den finske, nu Berlin-baserede, indie-succes Jaakko Eino Kalevi er aktuel med det nye album Out of Touch. Det er det femte soloalbum fra kunstneren, som blandt andet også har spillet med på David Byrnes seneste album American Utopia, og også laver musik i synthprojectet Man Duo.
Sammen med annonceringen af det nye album, fulgte leadsinglen “Emotions In Motion” – et helt igennem behageligt track pakket ind i afdæmpet og nedtonet produktion, med syrede breaks, jazz-inspiration og Kalevis imponerende register som prikken over i’et.
Nu bakkes “Emotions In Motion” så op af de resterende ni numre på Out of Touch, hvis inspirationskilder blandt andet tæller et ophold i den græske hovedstad Athen. På albummet kigger Kalevi indad, og titlen er et løftet øjenbryn til idéen om, at der i disse digitale tider per se er noget negativt forbundet med det at være ‘out of touch’.
Alle kender betydningen af out of touch, og det har ofte negative konnotationer, som eksempelvis at misse de seneste informationer, har han blandt andet sagt i en pressemeddelelse. – Men det at være out of touch kan være det mest ideelle stadie.
Albummet er produceret sidste år i Helsinki og Berlin af Jaakko Eino Kalevi selv, som også spiller hvert et instrument, du hører på pladen.
Eino Kalevi var heldigvis ikke ‘out of touch’, da vi sendte 10 hurtige spørgsmål efter ham, så svarene, dem får du her:

Tre ord, der beskriver min musik, er…

– Undersøgelse, himmelsk, boulevard.

Jeg begyndte at lave musik fordi…

– Jeg gerne ville spille guitar i et rockband.

Jeg får inspiration fra…

– Naturen, selvfølgelig.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har spillet, var…

– Første show, hvor jeg spillede mine nye sange med fuldt band sidste forår i Berlin.

Det fedeste sted, jeg kunne forestille mig at spille, er…

– Til et eller andet ejendomsmæglerfirmas 10-års jubilæumsfest i en lille by i Portugal.

Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

– Lastbilchauffør.

Mit yndlings act lige nu er…

– Walls & Birds.

Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– Starten, midten og afslutningen.

Når folk hører min musik, skal de…

– Holde deres ører og sind åbent.

Mit nye album bliver…

– Fantastisk.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com