fbpx

10 hurtige til… Sophie Hunger

Foto: Marikel Lahana

Den 7. november kommer den schweiziske singer-songwriter og multiinstrumentalist Sophie Hunger til Danmark og giver koncert på Lille VEGA. Vi har sendt vores 10 hurtige spørgsmål efter det store talent, som blandt andet afslører hvilke kunstnere, der er hendes favoritter for tiden, og hvad hun ville lave, hvis hun ikke var musiker. 
Sophie Hunger er hos mange kendt som en jazz-inspireret folk-artist i kategori med blandt andre Laura Marling og Feist. Men i kølvandet på kunstnerens beslutning om at flytte til Berlin, har noget tændt en elektronisk glød i hende, som man blandt andet hører tydeligt på “She Makes President” – åbningsnummeret på den seneste plade Molecules.
Albummet var det første fulde album, Hunger har udgivet på engelsk, for udover at mestre et hav af instrumenter (inklusivt harpen), synger hun også på både tysk, fransk og italiensk. Lydbilledet på Molecules er stadig mørkt, som før, men hvor hun måske tidligere har beskrevet sin musik som “minimalistisk folk”, har hun om det seneste udspil kaldt det “minimalistisk elektronisk folk”.

Du kan lære Sophie Hunger en smule bedre at kende her:

Tre ord, der beskriver min musik, er…

– Sensuel, mørk, dramatisk.

Jeg begyndte at lave musik fordi…

Jeg følte, at livet blev nødt til at blive overgået.

Jeg får inspiration fra…

– Alting omkring mig.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har spillet var…

– Glastonbury, John Peel scenen i 2012.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har set var…

– Kashmir i december 2004 på Abart i Zürich. Jeg har stadig setlisten. Efter det show besluttede mine venner og jeg at lave et album og danne et band. Vi var besatte af dem.

Hvis jeg ikke var musiker, var jeg…

– En tjener.

Mit yndlingsband/artist lige nu er…

– David Shringley, Roman Signer og Pipilotti Rist inden for kunst.
– Soap n Skin, Agnes Obel og Radiohead inden for musik.
– Rachel Cusk, Otessa Moshfegh og Éric Vuillard inden for litteratur.

Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– At tid- og rum-kontinuet ophører – jeg forsvinder.

Når folk lytter til min musik, skal de…

– Huske at alt er en opfindelse.

Mit debutalbum var…

– Overvurderet.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com