fbpx

Aalborg-kvartetten Rýk har udgivet deres første single, og det er en weekend treat til fans af postpunk og shoegaze

Foto: PR

Arctic Monkeys lærte os med “The View From The Afternoon”, at man sagtens kan køre den rent ind med et instrumentalt omkvæd, og det er Aalborg-gruppen Rýk’s førstesingle “Young” endnu et rigtig godt eksempel på.
Da kvartetten i sommer spillede til Live Camp på Smukfest, var vi ret begejstrede og beskrev dem som en cocktail af energien fra Sonic Youth’s “Kool Thing” og det dunkle, tunge lydbillede fra Joy Division’s Unknown Pleasures-album. Det udtryk viser “Young” på bedste vis, selvom det er mere underspillet på indspilningen end i liveformat.
I et bundsolidt fundament af tung, shoegazet postpunk ulmer rumklangsmættet guitar, intenst og energisk trommespil og legende bas, mens nummeret hives op til overfladen af den svævende distancerede vokal, der fungerer mere som et ekstra, lysere instrument end som en reel formidlingskilde.
Vi har kæmpe optur over Rýk’s indtog på den danske undergrundsscene, og glæder os til at høre, hvad firkløveren fremover kaster af sig. Noget tungt, formoder vi.
Lyt til “Young”, den første officielle single fra Rýk, via Soundcloud herunder, eller find nummeret på din foretrukne streaming-tjeneste.

 

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com