fbpx

Beirut annoncerer nyt album og slipper leadsinglen “Gallipoli”

Foto: Olga Baczynska

Det amerikanske orkester Beirut langede i går nye toner over disken, i form af den rytmiske single “Gallipoli”. Gruppen løfter samtidigt sløret for deres kommende album med samme titel, der er på gaden den 1. februar 2019.
Så er der endelig nye toner fra den seks mands store indie-hær Beirut, der i går lancerede deres nyeste single “Gallipoli”. Nummeret er en forløber for det kommende februaralbum med samme navn, der er det femte i rækken fra den amerikanske gruppe. De garvede gutter debuterede i 2016 med albummet Gulag Orkestar og er senest aktuelle med 2015-albummet No No No. 
Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det er Beirut, der er på spil på det nye singleudspil “Gallipoli”. Nummeret er en valsende fornøjelse, der nærmest flyder over af de karakteristiske Beirut-blæsersekvenser og eksotiske rytmer.
Om nummeret udtaler bandmedlem Zack Condon:
– We stumbled into the medieval-fortressed island town of Gallipoli one night and followed a brass band procession fronted by priests carrying a statue of the town’s saint through the winding narrow streets behind what seemed like the entire town. The next day I wrote the song entirely in one sitting, pausing only to eat.
Beirut påbegyndte allerede arbejdet med det kommende album Gallipoli i 2016, da Condon genfandt det famøse Farfisaorgel, vi blandt andet kan høre på debutalbummet Gulag Orkestar. Albummet bliver endnu en multikulturel lydlig sag, og indspilningen fandt sted både i Berlin, New York og i det sydlige Italien.
Vi glæder os til at høre det femte album fra Beirut-gruppens hånd, der er på gaden den 1. februar 2019. Indtil da kan du hygge dig med singlen “Gallipoli” her

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com