fbpx

Danske Eerie Glue er klar med singleudspillet “Time Is Creative” og teaser for kommende album

Foto: Morten Rygaard


Den københavnske kvartet Eerie Glue er på banen med tredjesinglen “Time Is Creative”, der teaser det kommende debutalbum The Benefits Of Being Mad, som udkommer i efteråret.

Vi har igennem længere tid holdt et vågent øje med den alternative rockgruppe Eerie Glue, der nu er aktuelle med det tredje singleudspil til deres kommende efterårsalbum. Sidste år fremhævede vi gruppen som et af de 17 navne man skulle holde øje med i 2017, hvilket vi fik bekræftet, da vi samme år blev blæst bagover af bandets optræden på den københavnske UHØRT Festival. Siden har gruppen haft godt med vind i sejlende og er især blevet et ganske anerkendt navn inden for den danske undergrundsscene.

Den københavnske firkløver udgav i 2016 debut-EP’en Horror, efterfulgt af et 2017 der blev et super produktivt år for gutterne, hvor de tre EP’er Fuzz, Love og Pop alle så dagens lys. Den nye single “Time Is Creative” udkommer i kølvandet på de to singler “Endorphins” og “The Benefits Of Being Mad”, hvor sidstnævnte lettere excentriske titel tilmed lægger navn til det kommende album, der er på gaden i efteråret.

Eerie Glue bevæger sig i et musikalsk univers hvor den alternativ rock og en smule støj sammenblandes med et drys af indie og pop. Egentlig er gruppen kendt for at levere tunge rocktunes, men når tonen slås an i “Time Is Creative” er det et lidt mere luftigt lydbillede, der møder os. De bløde guitarriffs bølger ind over nummeret, mens en melodisk bas lægger sig i baggrunden og singlen toppes af med en legende, lækker vokal, der flere gange eskalerer i omkvædene. Der er en støt stigende dynamik til stede i nummeret, og der skrues fuldt op for blusset i outroen, hvor gruppen vender tilbage til deres psychrock-lyd. Her loopes titlen “Time is creative”, der afslutningsvist giver nummeret en tung og nærmest messende feeling.

Om “Time Is Creative” og det kommende album fortæller gruppen selv:

“Sangen er en slags tankebølge omkring det af være kreativ, og finde inspiration i de ting man har omkring sig. På godt og ondt. Ligesom albummet er sangen meget ekspressiv, og handler meget om følelser, indspilningen har også været meget ekspressiv på den måde at lyrik og vokal samt instrumentering er indspillet ret spontant, og kort tid efter det var blevet skrevet.”

Du har mulighed for at opleve gruppen live senere på måneden, når de gæster Limelights arrangement “Rock i Kødbyen” den 25. oktober. Her på redaktionen er vi ret så begejstrede for det nyeste skud på stammen fra Eerie Glue. “Time Is Creative” og de to forudgående singleudspil tegner lovende for det kommende album The Benefits Of Being Mad, og vi ser helt sikkert frem til, at det lander senere på efteråret. Indtil da kan du give den nye single et lyt her:

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com