fbpx

Danske Goss leger med de visuelle rammer, på musikvideoen til “Fever Ray”

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Den danske elektrosoul-artist Goss leger med det visuelle udtryk og hylder eskapismen, i sin nye musikvideo til ørehængeren “Fever Ray”.
Det er legende og eksperimenterende projekter, der rystes ud af ærmet på den danske elektrosoul-artist Goss. Den unge kunstner debuterede i 2017 på med EP’en Healthcare og er senest aktuel september-singlen “Fever Ray”. Nu er han så på banen med musikvideoen til “Fever Ray”-tracket og vi må indrømme at vi er ret vilde med både tunes og visuals!
“Fever Ray” er bygget op af rigelige mængder synth, bølgende basgange og et laid-back beat, der er toppet af med Goss’ forførende og nærmest søvnige vokal. Man fornemmer at der er kræset for de musikalske detaljer, samtidigt med at der har været plads en legende skabelsesproces – og helt samme fornemmelse med den tilhørende video, der efterlader et smil på læben.
Skærme i alle afskygninger tages i brug, når Goss leger med de visuelle rammer, hvilket giver et lettere syret og forvrænget billede. Videoen er opstået i et smooth samarbejde, i bedste guerilla stil, med Goss’ gode kammerat Joacim Fougner:
– Det er vildt dejligt at lave sådan noget som en musikvideo med en god ven. For det betyder at man ikke kan gemme sig eller redigere hårdt i hvem man er. Det blir ligesom påpeget. Så på den måde blir ting også mere naturligt personlige. Og derudover er det jo bare sjovere at arbejde sammen med folk man elsker og kender, og det tror jeg altid vil blive reflekteret i ethvert resultat.
Ifølge Goss er både sang og video en hyldest til eskapismen og hverdagsflugten. Her understreger han netop, at det er helt okay at zoome ud engang i mellem, da det giver et pusterum og plads til at lade op:
– Det er en form for eskapisme anthem.
Om alle de ting vi dykker ned i for at komme væk fra os selv.
Om hvordan vi alle sammen bedøver os for at komme igennem noget så hidsigt som livet. I telefoner, eller fodbold, eller fester. Vi har ligesom brug for at tjekke ud af life og ind i den slags ting engang imellem for at kunne være i noget som helst.
“Fever Ray” teaser desuden kunstnerens kommende EP Homeland Security, der langes over disken den 9. november, der efter sigende skulle være proppet med eksperimenterende – men også soulpoppede – toner. Vi glæder os til at smide EP’en på højtalerne – og indtil da kan du gå på opdagelse i Goss’ ret så sjove (og vellydende) univers her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com