fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 41

Foto: Conner Youngblood // Trevor Paulhus

Endnu engang er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som denne gang byder på hele 11 sprøde acts, du kan nyde glæde af i ugens løb. Vi har fremhævet fem styks, som vi synes er særligt interessante.

Her’s

Hvornår: Tirsdag den 9. oktober
Hvor: Ideal Bar
Først på listen har vi den dynamiske janglepop-duo Her’s, der allerede i aften lægger vejen forbi Ideal Bar. Bag kunstnernavnet finder vi Stephen Fitzpatrick og Audun Laading – en halvt britisk og halvt norsk cocktail, der nu holder til i den ret så ikoniske musikby Liverpool. Duoen er senest aktuelle med debutalbummet Invitation to Her’s, der landede i slutaugust, hvor Her’s serverer et mix af luftig drømmepop og lækre 80’er jangle-tunes. Gruppen er tidligere blevet sammenlignet med anerkendte artister som Mac Demarco og Ariel Pink. Er du til catchy pop og 80’er-feeling bør du svinge forbi ind forbi Her’s-koncerten i aften!

Le1f

Hvornår: Tirsdag den 9. oktober
Hvor: Loppen
Bag kunstnernavnet Le1f finder vi den amerikanske producer og rapper Khalif Diuof, der i aften giver koncert på Loppen. Sidst den unge kunstner var i Danmark, var i 2014 da han leverede en solid koncert på den københavnske Trailer Park Festival. Den New York-baserede kunstner debuterede i 2015 med albummet Roit Boi, og siden har hans eksperimenterende og opfindsomme lydunivers fået en del opmærksomhed på det internationale musikscene. Ud over at producere musik har Khalif fingeren med i spillet på det amerikanske label Camp & Street, der er et sub-label til Greedhead Music. Den amerikanske rapper har desuden fået øjnene op for det danske R&B-stjerneskud Vic Shinobi, der skal supporte på aftenens koncert.

Slaves

Hvornår: Tirsdag den 9. oktober
Hvor: Lille VEGA
Tirsdag aften er simpelthen fyldt med musikalske godter, og den britiske punkrock-duo Slaves bliver vores tredje bud på, hvad din aften kan bestå af. Bag Slaves gemmer sig de Kent-baserede gutter Isaac Holman og Laurie Vincent, der senest er aktuel med albummet Acts of Fear and Love. Gruppen gæstede senest Danmark da de i sommers åbnede Pavillon-scenen til dette års Roskilde Festival, hvor vi i øvrigt også var så heldige at få lov til at interviewe duoen. Der er hardcore punkrock-tunes på menuen, når de to briter svinger ind forbi Lille VEGA.

Conner Youngblood

Hvornår: Onsdag den 10. oktober
Hvor: Ideal Bar
På onsdag får Ideal Bar fint besøg, når den amerikanske multiinstrumentalist Conner Youngblood kigger forbi København. Det er ingen hemmelighed, at vi har et godt øje til den 28-årige musiker Conner, som vi allerede i 2017 nævnte som et af de 17 navne, du skulle holde øje med. Samme år var Youngblood nomineret til den prestigefyldte Anchor Award på Reeperbahn Festival.
Den amerikanske artist udgav i august måned efterfølgeren til albummet Sketches fra 2012, i form af det længe ventede album Cheyenne, hvor han spiller på intet mindre end 30 instrumenter (eksempelvis klarinet, banjo og harpe). Vi oplevede artisten på dette års The Great Escape Festival, hvor han mestrede både teknik og et hav af instrumenter helt alene på scenen. Youngblood er tidligere blevet sammenlignet med indie-kanonen Bon Iver, og der er lagt i ovnen til en seriøs omgang indie-pop, når den talentfulde kunstner giver koncert.

SOPHIE

Hvornår: Søndag den 14. oktober
Hvor: Lille VEGA
Er du til eksperimenterende elektropop, bør du helt klart stikke ind forbi Lille VEGA på søndag, hvor den avantgarde lydsnedker SOPHIE giver koncert. Den skotske artist udgav i 2013 debutsinglen “Nothing More to Say”, og har siden haft vind i sejlende i indtoget af den internationale elektro-scene. Bag kunstnernavnet finder vi den skotske producer, sanger og sangskriver Sophie Xeon, der har høstet stor ros for det seneste album fra 2018 Oil of Every Pearl’s Un-Insides. SOPHIE er særligt kendt for hendes nytænkende tilgang til musikken, hvor både dance, electro og synth mixes sammen til et ret unikt lydbillede. Det skotske talent har desuden arbejdet sammen med nogle af branchens store kanoner, som Charli XCX, Cashmere Cat, Vince Staples og ikke mindst MØ.

Gå heller ikke glip af:

12/10: Anya – Atlas
12/10: Sherpa – Ideal Bar
12/10: Pardans – Mayhem
13/10: Anya – DR Studie 2
15/10: Rayland Baxter – Musikcaféen (Huset-KBH)
15/10: Kacey Musgraves – Store VEGA
 

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com