fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 44

Foto: Haiku Hands // PR

Endnu engang er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som denne gang byder på 15 sprøde acts, du kan nyde glæde af i ugens løb. Vi har fremhævet fem styks, som vi synes er særligt interessante, der byder på alt fra australsk elektro-pop, organisk og dansabelt soul til danske shoegaze toner.

Fugleflugten

Hvornår: Torsdag den 01. november
Hvor: Lille VEGA 
Vil du gerne kickstarte din november måned anbefaler vi at du svinger ned forbi Lille VEGA, når de danske postpunkere Fugleflugten langer solid rock over disken. Den københavnske kvartet slap i sidste uge den slagkraftige tredjesingle ”Kalder Vingerne” og løftede i samme ombæring sløret for det kommende debutalbum Morgenlysskær, der lander i januar. Med hits som ”Mig og Migselv”, “Salamander” og ”Kalder Vingerne” på bagen, kan det næsten kun blive en svedig aften i shoegazens tegn.

Jungle

Hvornår: Fredag den 02. november
Hvor: Voxhall
Har du planer om at skulle ud og svinge hofterne i weekenden, så vil vi klart anbefale, at du lægger vejen forbi Voxhall nu på fredag. Her vil der nemlig være moderne, organisk og dansabelt soul for alle pengene, når Jungle agerer husorkester for en aften. Jungle blev dannet af de to kompagnoner, Tom “T” McFarland og Josh “J” Lloyd-Watson, i 2013. Siden da har bandet vokset sig større og større og tæller i dag hele syv talentfulde musikere. Det selvbetitlede debutalbum fra 2014 blev nomineret til den prestigefulde Mercury Prize, og deres seneste album, For Ever, fra september måned har også fået masser af flotte ordroser med på vejen. Der er derfor udsigt til en aften med både ældre og nye musikperler på programmet.

Mont Jake + Artifact Collective

Hvornår: Lørdag den 03. november
Hvor: Hotel Cecil
Denne lørdag aften byder på en skøn dobbeltkoncert med danske Mont Jake og Artifact Collective på Hotel Cecil. Mont Blake indspiller og producerer selv al sin musik, og vil med sit kulørte 90’er R&B- og 70’er soul-inspirerede univers, der fuldendes af hans smørbløde vokal, forføre og bjergtage publikum på numre som “Come Closer”, “Shut Me Off” og “Sexual Fantasies” fra den nylige udgivelse, EP2, til denne koncert, der bliver hans eneste af slagsen i 2018 i Danmark.
Artifact Collective er ligeledes klar til at dele ud af deres drømmende, storlydende R&B-univers, når de går på scenen denne lørdag. De seks gutter har flair for kvalitet, og er i løbet af år 2018 stormet frem med deres sprøde produktioner, hvor organiske hints får lov at nuancere lydbilledet helt perfekt.

Haiku Hands

Hvornår: Lørdag den 3. november
Hvor: Ideal Bar
Lørdagen står i festens tegn! Den australske elektro-gruppe Haiku Hands sætter skub i dansegulvet, når trioen fyrer op under Ideal Bar med en solid omgang elektropop. Særligt 2017-singlen ”Not About You” og ”Jupiter” fra 2018 har for alvor sat skub i de gæve australieres karrierer, og de boomer mens de boomer fremad i hjemlandet og klarer de sig også ret godt på den internationale musikscene. Haiku Hands er kendt for at levere et festfyrværkeri uden lige når de går på scenen, og vi kan håbe på det samme sker under lørdagens koncert.

Courtney Barnett

Hvornår: Søndag den 4. november
Hvor: Store VEGA
Endnu en australier lægger i weekenden vejen forbi København, når Courtney Barnett på søndag fyrer op under en gedigen omgang alternativ rock. Artisten debuterede i 2013 med albummet The Double EP: A Sea of Split Peas og har siden udgivet tre albums, heriblandt Tell Me How You Really Feel fra 2018. I 2017 udgav hun albummet Lotta Sea Slice i et samarbejde med den amerikanske folkrock-kanon Kurt Vile, og er senest aktuel med oktober-singlen ”Small Talk”. Sidst den australske sangskriver lagde vejen forbi Danmark var da hun leverede solid smadderrock til Roskilde Festival 2016, og forhåbentlig gentages succesen på søndag.

Gå heller ikke glip af:

Leon Bridges (support: Amber Mark) – TRAIN, den 30. oktober
Fool (support: FRAADS og Rosegold) – TRAIN, den 31. oktober / DR Koncerthuset, den 02. november
Uniradioen præsenterer: Donna + Pil – Musikcaféen, torsdag den 01. november
Phlake (support: Lleoh) – TRAIN, den 01. november / DR Koncerthuset, den 02. og 03. november
Honne (support: JEFFE) – Lille VEGA, den 02. november
Tårn – Pumpehuset, den 01. november / Radar, den 02. november
Gurli Octavia – Musikcaféen, lørdag den 03. november
Cezinando – Store VEGA, den 03. november
Villagers (support: Jarle Skavhellen) – Lille VEGA, den 05. november
Dream Wife – Atlas den 05. november

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com