fbpx

NORDISKE HITS // Uge 41

Foto: M. Rexen // Denys Ostapenko

De sidste par uger har atter budt på masser af ny, lækker musik fra de nordlige breddegrader. I dag har vi opdateret NORDISKE HITS-playlisten med 12 solide numre, du absolut ikke må gå glip af. Vi har lavet et lille skriv om tre af numrene, som i denne ombæring byder på norsk-cubansk boblende pop, tilbagelænet drømme-tunes og storslåede, melodiske kompositioner.

Boy Pablo – ”Feeling Lonely”

Vi er faldet pladask for den norsk-chilenske indiepop-artist Boy Pablo, der i fredags udgav debutalbummet Soy Pablo. Bag kunstnernavnet finder vi den Bergen-baserede sangskriver Pablo Muñoz, der startede Boy Pablo-projektet tilbage i 2016. På trods af sin unge alder er artisten allerede godt på vej i sit indtog af den internationale musikscene, og kalenderen er booket godt op i efteråret når Muñoz med band tager på verdenstourné. Sangene på det nye album er både skrevet, indspillet og produceret af den unge kunstner selv, og flyder over af pulserende og boblende indiepop. ”Feeling Lonely” skyder Soy Pablo-albummet i gang med et brag, så den skulle selvfølgelig med på vores liste!

M. Rexen – ”Real Monster”

Den excentriske globetrotter M. Rexen langede vellydende toner over disken, da han i fredags slap sit debutalbum An Endless Sea Of Honey. Albummet er den første del af projektet The United Kingdoms, der kommer til at bestå af to plader. I august måned havde vi fornøjelsen af at opleve eventyreren optræde på dette års UHØRT Festival, hvor hans originale og kringlede univers mildest talt tog os med storm! An Endless Sea Of Honey er spækket med forskellige og eksperimenterende stilarter, hvor ”Real Monster”, som det første nummer på pladen, skyder hele herligheden i gang. Med Rexens track føjer vi tunge og drømmende toner til playlisten.

Of The Valley – ”Where the Headwind Blows”

Vi har glædet os ret meget til at høre resultatet af den canadiske singer-songwriters selvbetitlede album Of The Valley, og forrige fredag var han klar med de nye toner. Bag navnet gemmer sig Brian Della Valle, der i sidste måned blev fremhævet som ugens upcoming her på magasinet. Canadieren flyttede i 2007 til København for at tage sin ph.d. i neuroscience, men han har derudover også vist sig at have musikalske talenter i ærmet. Of The Valleys lydunivers er tidligere blevet sammenlignet med både Bon Iver og The National, hvilket er meget rammende for Della Valles melodiske kompositioner toppet med hans mørke og rolige vokal.

Ellers tilføjet:

Phlake – ”Waited All Summer”
4 Guys From The Future – ”Everything Matters”
Eerie Glue – “Time Is Creative”
Shy Shy Shy – “Sober”
CHINAH – “Real Thing?”
Karl William – “Langt ude”
Sigrid – “Sucher Punch”
Coco O. – “Know It”
Palace Winther – “Acting like lovers”
 

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com